Nu skal Merkels afløser findes – igen

FORMANDSKAMP: Tre mænd kæmper om pladsen som arvtager for Angela Merkel, når der i weekenden er landsmøde i CDU. Yderligere to kommer i spil, når snakken falder på, hvem der skal være kanslerkandidat.

Det eneste, der er helt sikkert, når Angela Merkel forlader tysk politik, er, at det bliver en mand, der overtager posten som formand for CDU.
Det eneste, der er helt sikkert, når Angela Merkel forlader tysk politik, er, at det bliver en mand, der overtager posten som formand for CDU.Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix
Simon Holst Jensen

Tiden som landsmoder er for Angela Merkel ved at rinde ud. I efteråret er der valg til Forbundsdagen, og her har hun efter 16 år i spidsen for Tyskland valgt ikke at genopstille. Derfor skal der nu findes en ny partiformand, der kan føre CDU igennem valget.

Det sker på et digitalt landsmøde i weekenden, hvor 1001 delegerede skal afgøre, hvem der skal følge i mutti Merkels kæmpestore fodspor.

Det er et vigtigt hverv, vinderen påtager sig, for i de sidste 70 år har CDU regeret Tyskland i ikke mindre end 50 af dem. Sådan kan det meget vel fortsætte, for efter en succesfuld håndtering af coronakrisen ligger partiet sammen med søsterpartiet CSU på mere end 35 procent i meningsmålingerne.

0:000:00