Ny i job: Her er de nye folk i Europa-Parlamentet efter Brexit

OVERBLIK: Med Brexit ændres sammensætningen af Europa-Parlamentet. 73 briter forlader systemet, men det er kun 27, der træder ind i stedet. Her er de nye medlemmer af Parlamentet.

Onsdag 29. januar blev brexit-aftalen stemt igennem i Europa-Parlamentet. Det giver plads til 27 nye ansigter i Bruxelles.
Onsdag 29. januar blev brexit-aftalen stemt igennem i Europa-Parlamentet. Det giver plads til 27 nye ansigter i Bruxelles.Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Simon Holst Jensen

Storbritanniens exit fra EU fredag aften var længe ventet hos andre end blot leave-vælgerne og Boris Johnsons regering.

Rundtom i Europa har politikere siddet klar med en pakket kuffert, og de kan nu rejse til Bruxelles, fordi deres medlemskab af Europa-Parlamentet officielt er trådt i kraft som følge af Brexit.

Antallet af medlemmer i Europa-Parlamentet ændres med Storbritanniens farvel fra 751 til 705 for at frigøre plads i tilfælde af en fremtidig udvidelse af EU. Det betyder, at kun 27 af Storbritanniens 73 medlemmer skal erstattes af nye folk fra de tilbageværende medlemslande, som har fået tildelt ekstra pladser efter befolkningsstørrelse.

Dokumentation

Grupper i Europa-Parlamentet

Medlemmerne af Europa-Parlamentet sidder i politiske grupper, der bliver dannet på tværs af nationaliteter. Grupperne fungerer som større partier formet af de nationale partier.

For at oprette en gruppe skal man have mindst 25 medlemmer fordelt på mindst en fjerdedel af medlemslandene. I øjeblikket er der syv politiske grupper i Europa-Parlamentet og en række løsgængere. 

Kilde: Europa-Parlamentet


0:000:00