Ombudsmand åbner sag mod EU-Kommissionen efter omfattende vold mod migranter

MENNESKERETTIGHEDER: Kommissionen skal stå skoleret over for Den Europæiske Ombudsmand, efter flere Ngo’er har meldt om elendige forhold for migranter ved EU’s ydre grænser.

Dansk Flygtningehjælp har indsamlet adskillige vidnesbyrd fra flygtninge og migranter, der er blevet mishandlet af kroatisk politi på grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina.
Dansk Flygtningehjælp har indsamlet adskillige vidnesbyrd fra flygtninge og migranter, der er blevet mishandlet af kroatisk politi på grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina.Foto: Dansk Flygtningehjælp
Simon Holst Jensen

Den Europæiske Ombudsmand reagerer nu på opråbene fra blandt andre Dansk Flygtningehjælp om forholdene for migranter, der forsøger at komme ind i EU via Kroatien.

Den danske NGO og flere lignende organisationer, såsom Amnesty International, har i løbet af oktober berettet om migranter, der bliver udsat for brutal politivold på grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina. Det er deres meldinger, der nu gør, at ombudsmanden går ind i sagen.

I første omgang betyder det, at EU-Kommissionen har fået tilsendt en række spørgsmål, der handler om, hvorvidt den opsynsmekanisme, der skal sikre en retfærdig behandling af migranter på de ydre grænser, reelt er funktionsdygtig, samt hvordan den sikrer, at grænsekontrollen respekterer fundamentale rettigheder.

0:000:00