Om  
Pernille Weiss

Pernille Weiss er ny næstformand for EU's Kinadelegation

Pernille Weiss (K) er udnævnt som en af to næstformænd for Europa-Parlamentets delegation for forbindelserne til Kina.

Konservatives Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2019.
Konservatives Pernille Weiss har siddet i Europa-Parlamentet siden 2019.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Pernille Weiss skal være med til at sætte retning for EU's samarbejde med Kina som næstformand i Europa-Parlamentets Kinadelegation.

Det skriver hun på LinkedIn.

Her skal den konservative europaparlamentariker dele næstformandsposten med tyske René Repasi, mens tyske Reinhard Bütikofer sidder for bordenden som formand.

I delegationen skal de udveksle erfaringer med parlamentariske modparter og invitere eksperter til diskussioner. Kinadelegationen er en af Parlamentets største delegationer, da EU's forhold til Kina er en central politisk og økonomisk relation.

Pernille Weiss fremhæver EU's afhængig af Kina indenfor elektronik og råstoffer som et vigtigt fokusområde for arbejdet i delegationen.

Kina eksporterer årligt for 400 milliarder euro til EU, mens EU kun eksporterer for omkring halvdelen af det samme beløb til Kina. På trods af denne asymmetri i forholdet ser Pernille Weiss et potentiale for et godt samarbejde EU og Kina imellem.

"For eksempel når det gælder teknologier, der kan hjælpe os i den grønne omstilling. Mange europæiske teknologier, især danske, kan hjælpe Kina med hurtigt og effektivt at overgå til en ren og klimaneutral økonomi. Det er bare et af de aspekter, hvor jeg ser et potentiale for øget samarbejde," uddyber hun.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

0:000:00