Om  
Pernille Weiss

Pernille Weiss trodser partitop og stiller op til genvalg

Skønt et hektisk forløb i Silkeborg, der endte med at lokalformanden trak sig, trodser Pernille Weiss den konservative partitop og søger genvalg efter indstilling af Fanø Vælgerforening.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Det konservative medlem af EU-Parlamentet, Pernille Weiss, stiller op som spidskandidat for partiet ved det forekommende parlamentsvalg. 

Det oplyser hun til Ritzau.

Det sker, efter at hun er blevet indstillet af Fanø Vælgerforening.

"Jeg siger selvfølgelig ja til den opfordring fra de mennesker, der stiller sig ud i stormvejret sammen med mig," fortæller Weiss.

Udtalelsen kommer efter et kaotisk forløb i Konservatives vælgerforening i Silkeborg, der først indstillede Weiss men, efter pres fra partitoppen, senere vendte på en tallerken og trak indstillingen tilbage. 

Læs også

Konflikten kommer på baggrund af en intern undersøgelse i Konservative, der ifølge partiet viste et dårligt arbejdsmiljø under Pernille Weiss i EU.

Vælgerforeningerne i Silkeborg og Fanø indstillede begge Weiss, og trods tumulten i Silkeborg, der har resulteret i lokalformandens afgang, har Vælgerforeningen Fanø valgt at bryde med partitoppen.

Der er dermed lagt op til, at der skal tages stilling til Pernille Weiss' kandidatur på Konservatives landsråd til september.

Næste års europaparlamentsvalg bliver afholdt 6.-9. juni.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024