Radikal leder: Hold op med at dyrke mistilliden til Europa, Mette Frederiksen

Statsministeren ”nedgør” det EU-samarbejde, der er helt afgørende for Danmark, mener Sofie Carsten Nielsen. Vi bør være åbne for mere europæisk sundhedspolitik og socialpolitik, siger Radikale Venstres politiske leder i et interview i anledning af Europadagen på søndag.

Den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, er træt af tonen i den danske EU-debat.
Den radikale leder, Sofie Carsten Nielsen, er træt af tonen i den danske EU-debat.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Godt et halvt år efter, at hun ved kampvalg og under dramatiske omstændigheder overtog topposten i sit parti efter Morten Østergaard, dukker Sofie Carsten Nielsen op til interview efter endnu en lang nats forhandlinger om genåbning af Danmark.

Det Radikale Venstres politiske leder siden oktober har næppe fået sovet mere end et par timer, men hun erklærer sig lykkelig for at få lov til at tale om Europa for en gangs skyld. For det gør vi alt for lidt, siger hun. Og det er efter hendes opfattelse næsten et endnu større problem, end det plejer at være.

Det er stadig polarisering og splittelse, der præger debatten om EU. Og jeg synes ikke, at statsministeren tager nogen anledninger til at bryde ud af det. Nok nærmere tværtimod.

0:000:00