Regeringen tager EU-kritik til efterretning

VANDPLANER: Danmark har modtaget en åbningsskrivelse fra EU om de forsinkede vandplaner. Nu har Danmark svaret Kommissionen, at man tager kritikken til efterretning.
Anders Jerking
Vandplanerne, som 4. oktober blev sendt i høring, er så forsinkede, at EU-Kommissionen i juni sendte Danmark en åbningsskrivelse. Nu har regeringen svaret, at man tager Kommissionens kritik til efterretning. Det fremgår af et notat, Miljøministeriet har sendt til Folketingets Miljøudvalg.

Kommissionen skrev i åbningsskrivelsen, at de forsinkede vandplaner efter Kommissionens opfattelse betyder, at Danmark tilsidesætter sine forpligtelser i forhold til Vandrammedirektivet.

I svaret til Kommissionen skriver regeringen, at regeringen "tager Kommissionens tilkendegivelse til efterretning, idet den erkender, at der ikke inden for den formelle frist, som er fastsat i henhold til artikel 13, stk. 1, 2 og 6 er udarbejdet endelige vandplaner. Regeringen erkender ligeledes, at der endnu ikke er gennemført en egentlig offentlig høring, som fastsat i henhold til artikel 14, hvorefter alle interesserede parter inddrages aktivt i gennemførelsen af direktivet. Regeringen erkender endelig, at der ikke inden for den frist, som følger af artikel 15, stk. 1 er fremsendt kopier af de endelige vandområdeplaner til Kommissionen."

Højeste prioritet 
Men selv om planerne er forsinkede, understreger regeringen i svaret til Kommissionen, at Danmark arbejder for at nå vandrammedirektivets mål:
"I sammenhæng med at Kommissionens bemærkninger tages til efterretning er det understreget, hvorledes den har tillagt det højeste prioritet at sikre, at målsætninger og miljømål vil blive nået inden for direktivets frister, således at der reelt opnås de markante forbedringer af vandmiljøet, som direktivet tager sigte på at tilvejebringe," hedder det i notatet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00