S: DF blåstempler Orbáns jernnæve

DEBAT: Dansk Folkeparti kommer med dårlige undskyldninger for at stemme nej til en EU-resolution, der skal lægge pres på ungarske Victor Orbán, mener Ole Christensen (S). 

Af Ole Christensen (S)
Medlem af Europa-Parlamentet

Ungarn har under Viktor Orbáns højreorienterede og nationalistiske ledelse taget store skridt væk fra de helt grundlæggende demokratiske principper. Medierne er alt andet end upartiske, og ytringsfriheden er indskrænket; der er beskyldninger om korruption i Orbáns administration; domstolenes uafhængighed er ved at forsvinde, og asylansøgere og romaer behandles hårdhændet og diskrimineres.

Det er bare et lille udsnit af et synderegister, der på ingen måde er foreneligt med EU’s værdier.

Hele synderegisteret kan man nærstudere i en resolution, vi i forrige uge vedtog her i Europa-Parlamentet, hvor vi opfordrer medlemslandene i Rådet til at starte den såkaldte artikel 7-procedure, som i sidste ende kan betyde, at Ungarn mister sin stemmeret.

Dansk Folkepartis tre medlemmer af Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, Jørn Dohrmann og Morten Messerschmidt, var de eneste danskere, der trykkede på den røde knap og stemte nej til resolutionen.

Dårlige undskyldninger fra DF
Anders Vistisen har ved flere lejligheder stået på mål for stemmeafgivningen, og det har han gjort på noget, der minder om serie-6-niveau. Det er noget med, at afstemningen i virkeligheden handlede om, at Europa-Parlamentet angriber den ungarske regering, fordi ”EU-eliten” er uenig med Orbáns immigrationspolitik.

Det lyder som dårlige undskyldninger, og det er da nærliggende at tro, at Dansk Folkepartis trekløver i Bruxelles rent faktisk ikke ser noget problem i, at et EU-land er på vej væk fra Unionens helt grundlæggende værdier.

For mig at se er den ungarske regering i gang med at fælde de demokratiske grundpiller, som ethvert medlem af EU skal stå på. Vores resolution handler ikke om migrationspolitik, men om at regeringen i Ungarn indskrænker deres domstoles uafhængighed, pressefriheden og foreningsfriheden.

Detailstyring af medierne
Et eksempel på tilstanden i Ungarn er regeringens kontrol med den frie presse. Der er i Ungarn indført love, som giver regeringen ret til at sanktionere medierne og til at bestemme, hvad de kalder ulovligt indhold i mediernes dækning. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, at det i sidste ende kan betyde, at medierne ikke tør at sige regeringen imod.

Det lyder umiddelbart meget udansk. Men hvis vi krydsklipper til Danmark og den nye public service-kontrakt, er der i hvert fald ingen tvivl om, at Dansk Folkeparti ikke har noget imod detailstyring på Danmarks Radios nyhedsområde.

Dansk Folkeparti har nemlig haft et klart aftryk på en public service-kontrakt, som ligger langt fra begrebet om armslængde. Danmarks Radio har fået en spændetrøje, så de ikke længere kan lave dybdegående journalistik, samtidig med at der skæres kraftigt i budgetterne. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at dette må have konsekvenser for, hvad DR kan og tør sende.

Det ligner en glidebane, hvor en kontrol over medierne i sidste ende kan fratage danskerne en ret til uafhængig dybdegående journalistik. Det, mener jeg, Danmark bør holde sig langt væk fra.

Hvor skal vi hen?
Situationen i Danmark og i Ungarn er heldigvis milevidt fra hinanden. Men vi må ikke glemme, at det er i løbet af få år, at Ungarn er gået fra at være et demokratisk land til nu at minde om et flertalsdiktatur.

Dansk Folkeparti må selvfølgelig mene, præcis hvad de vil. Men når de i Europa-Parlamentet blåstempler Orbáns jernnæve om den ungarske presse, og de samtidig ønsker at detailstyre Danmark Radio, kan jeg oprigtigt blive i tvivl om, hvor Dansk Folkeparti gerne vil have os hen?

Forrige artikel Chr. Friis Bach: Et par gode råd til ansættelsen af en ny departementschef i Udenrigsministeriet Chr. Friis Bach: Et par gode råd til ansættelsen af en ny departementschef i Udenrigsministeriet Næste artikel Messerschmidt: EU hverken kan eller vil forsvare europæerne Messerschmidt: EU hverken kan eller vil forsvare europæerne
 • Anmeld

  Gert Johansen · Arkitekt

  DF og demokrati

  For mig har DF aldrig været forsvaren for demokratiet - kun når det har tjent egne formål er demokratiet blevet fremhævet ellers "glemt".

 • Anmeld

  s.a.

  Demokrati

  Om Orbans styre er demokratisk kan jeg ikke udtale mig om - men han har da formået at holde uønskede elementer ude af Ungarn. På enkelte punkter kan resten af Europa vel lære noget dér!
  Gert, Gabriel ( den samme person !) sender endnu en gang en svada mod DF - mon Gert Gabriel er bevidst om at han står meget alene med sine synspunkter?

 • Anmeld

  Poul Sivertsen · Hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling

  Støtte til Orbans migrationspolitik

  Fuld støtte fra Dansk Samling til Orban som fik lukket Ungarns grænser for migranter. Og fint at han forsøger at få lukket George Soros' universitet i Budapest. For denne rigmand forsøger at undergrave både Ungarn og EU med illegal indvandring fra islamiske lande.

  Ole Christensen (S) skriver: "Vores resolution handler ikke om migrationspolitik." Selvfølgelig gør det, det. S i en nøddeskal deres principper er som vind og vejr, et upålideligt parti. Dette parti har ikke til fulde anerkendt den skade, de har påført det danske samfund i flere årtier med islamisk indvandring.

 • Anmeld

  Thomas Vestergaard

  DF er den hårde næves forsvarer

  Som altid kan man regne med DF når de skal forsvare iliberale demokratier . Marie Krarup forsvarer Rusland og Putin. Og nu er det Orbans slyngelregime de forsvarer. Er det ikke snart ved at gå op for folk at DF ikke vil demokratiet.
  De evige dobbelttydige udtalelser fra partiet gør dem til fare for folkestyret.

 • Anmeld

  Christian X

  Hvis EU havde straffet Danmark på samme måde

  ville S reagere skarpt. Derfor er det "stuerene" S, der desværre er dobbeltmoralsk her.

  Og mon ikke også, at S holdninger er næsten de samme som DF og Orban om 10-20 år?

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Absolut Skræmmende...

  Hvorledes DF støtter nynazistiske vinde over Europa.

  Såvel som hvorledes partiet har fået kristendommen skrevet ind i regeringsgrundlaget, selvom 90% af etniske Danskere er ateister. Og igår også ind i DR grundlaget. Bliver også langt flere tosset hjernevask religiøse programmer der nu.

  Hitler kaldte også sig selv kristen, demokratisk til at starte med!

  Men uden tvivl vil S i en DF regering kunne tøjle de værste sider her. For Danskerne drejer det sig om at få en stram indvandringspolitik. Modsat den løse borgerlige siden 2001, der har mere end fordoblet antallet af indvandrer-fremmede til Danmark!

 • Anmeld

  Gert Johansen · Arkitekt

  Tro ikke at S kan tæmme nogen

  Ved det sidste demokratiske valg i Weimar republikken fik Hitlers parti kun 20% af stemmerne og de borgelige partier troede også de kunne tæmme ham. Nu ved vi hvordan det gik.
  S er på en farlig kurs for at få magten.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Sivertsen..

  Den løse blå DF ledet indvandrerpolitik siden 2001, har været den mest løse nogensinde.


  Fx mere end fordoblet indvandringen under 10 året under VKO, end 10 året under Nyrup.

  I den nuværende regering kom der 300.000 fremmede de første 2 år, ifølge DST.

  Foresten kom der også flere muslimer ind under blå ledelse, siden 2001 og VKO, end under Nyrup. Selvom de blå i deres løgne påstår at dette er falskt. Læs uhrskovs analyser herom fx. Eller politikens!

  Spørgsmålet er om DF's løse indvandrepolitik vil fortsætte under en s -df regering, eller om S kan få dem overtrumfet på området?
  Dog ved man at R er umulige på området! Så forsøget må gøres!

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Borgerlige avisers løse indvandrepolitik.

  Man kan ikke åbne B og andre sorte sprøjter , uden at læse om behovet for flere løndumpere og velfærdsforringere af Danskere til industrien.

  Samtidige taler disse til den lavebegavet indre DF svinehund via at dæmonisere muslimer. Og når de så vinder gør de ingenting alligevel.

  Blå blok har været heldigt de sidste 30 år, med at DFerne ikke forstår meget af noget. Og ikke er istand til at læse simple fakta fra Danmarks statistik.

  DFere kunne man fortæller at jorden var flad, og de vil henvise til en eller anden kristen tekst fra 800 tallet som bevis!

 • Anmeld

  Poul B. · Pensionist, iagttager

  MEFèrne vedtager det`, der klinger i kassen

  Først: EU bliver nødt til at rekonstruere sig. Blive effektive. Forlade den bovlamme profil.
  For nylig har de, næsten fuldtalligt, vedtaget at der IKKE skal afregnes med bilag for 'blyantspengene`. I danske kroner ca. 32.000 pr. md. SKATTEFRIT.
  De påtænker at indsætte 10.000 nye grænsevagter (bevæbnede med skarpe våben?=) Opdeler vi, efter ' 'den danske model' døgnet i 3x8 timer, søvn, frihed, .arbejde, rækker det som en vis herre i ......!
  EU er...Kom med erkendelsen hr. Christensen. Tak
  Orban er national leder. Han har rettigheder. Han gør i princippet ikke noget forkert. blyantspengene er en svinestreg.

 • Anmeld

  Max Tranebæk · Flymekaniker

  Hvorfor skal alle der er imod masseindvandring af muslimer kanøfles

  Nu skal ungarske Victor Orbán kanøfles fordi han siger nej til muslimsk monokultur
  EU har begået en uoprettelig fejl som ødelækker vores gode velfærd og demokrati. ved at fjerne vores inder landegrænser og ikke samtidig sørge for at EU ydre grænser fungeret.
  Som har bevirket en massiv indvandring fra Mellemøsten med stort set kun muslimer.
  jeg syntes med al respekt ikke, når sandheden skal frem, at de flygtninge vi modtage og har modtaget.

  På nogen måde, ligner eller agere som reelle Flygtninge.
  Der er noget galt.

  Hvorfor skal alle der er imod masseindvandring af muslimer fra Mellemøsten udsættes for massiv dæmonisering
  Kære:
  Egohumanister, Venligboer, politisk-korrekte og andet godtfolk. Se virkeligheden som den er.

  Jeg syntes i agerer lige som i kejserens nye klæder.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Ungarn.

  Så er EU igen ude med riven. Ungarn skal trynes fordi Viktor Orban tillader sig at handle på egen hånd.
  Hvornår fatter EU at al indblanding i medlems landenes indre anliggender strider i mod den demokratiske linie som EU påstår at være en del af.

  Jeg mener at det, at de tre DF medlemmer af EU parlamentet stemte i mod en EU resolution rettet imod Ungarn er helt korrekt.

  Jeg ville ønske at samtlige EU lande ville tilslutte sig Orbans politik, i det at Orban udviser den karisma, som de fleste andre EU statsledere mangler.

 • Anmeld

  Niels O

  Primitiv nationalister

  Primitive nationalister i Danmark støtter selvfølgelig primitive nationalister alle andre steder i verden. Sådan vil det vel altid være.

 • Anmeld

  Poul Sivertsen · Hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling

  Primitive globalister

  Primitive globalister undergraver den danske retsstat og demokrati, med multikulturalisme og islamisk indvandring. Derfor var Donald Trumps tale i FN opløftende, da han pointerede vigtigheden af at nationerne er partiotiske.

 • Anmeld

  EHM CHRISTENSEN · Pensioneret Orlogskaptajn

  Orban har ret til det han gør immigrationsmæssigt

  At Ungarn ikke vil tage imod immigranter er Ungarns ret - ligesom Danmark også kan lukke af, og burde gøre det før det er for sent. Se bare på Tyskland hvad der foregår der og så skyderierne herhjemme. Stop invandringen af muslimer/Islamister for de er roden til alt ondt. Den dag de får overtaget så får vi sødmen at smage. Gud bevare os for at den dag aldrig kommer, men så skal der også ske noget fra politisk side. Alle der ikke har nogen grund til deres ophold i Danmark og som ikke kan brødføde sig selv skal sendes ud af landet. De vælger jo Danmark fra og prøver på at få landet omvendt til Islam, for ikke at tale om alle de kriminelle elementer.

 • Anmeld

  Lisbeth Sørensen

  Globalister og nationalister...

  Er et alen...


  "Niels O
  Primitiv nationalister
  Primitive nationalister i Danmark støtter selvfølgelig primitive nationalister alle andre steder i verden. Sådan vil det vel altid være.

  Poul Sivertsen · Hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling
  Primitive globalister
  Primitive globalister undergraver den danske retsstat og demokrati, med multikulturalisme og islamisk indvandring. Derfor var Donald Trumps tale i FN opløftende, da han pointerede vigtigheden af at nationerne er partiotiske."

  DK lever af salg. Og dette ville fuldt ud være muligt efter at lukke for indvandring også.

  Det er 50% der står uden for arbejdsmarkedet mellem 18 og 67 år. Og folk bliver ældre, robotterne kommer mv. Rettidig omhu.

  Den Danske model kunne kaldes "nationalglobalisme", som ville være en mix af de bedste røde folkelige repræsenteret tendenser her, og en fjernelse af de væreste konservative-borgerlige liberalister status quo tanker her, der kun repræsentere top 1% interesser.

Ugens Europa-podcast: Budgetbissen Mette Frederiksen på de bonede gulve

Ugens Europa-podcast: Budgetbissen Mette Frederiksen på de bonede gulve

PARLAMENTET#83: Statsministeren ”svinger godt” med Trump, sagde hun under denne uges NATO-topmøde. I næste uge bliver det så EU's tur til at holde topmøde, og der kaster Frederiksen sig igen ind i den hårde budgetdebat. Hør Danmarks nye EU-ambassadør fortælle om en dagsorden fyldt med penge, klima og fremtidssnak.