Sådan vil EU beskytte forbrugerne mod greenwashing

EU-Kommissionen har foreslået nye regler, der skal modvirke greenwashing på det europæiske marked og styrke forbrugernes ret til at få produkter repareret. Forslagene hilses velkommen af interesseorganisationer – men anses for at være utilstrækkelige. 

EU-Kommissionen med Didier Reynders i spidsen har foreslået en række nye regler, der skal beskytte det europæiske markeds forbrugere mod greenwashing. 
EU-Kommissionen med Didier Reynders i spidsen har foreslået en række nye regler, der skal beskytte det europæiske markeds forbrugere mod greenwashing. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Charlotta Asplund Catot

EU-Kommissionen fremlagde onsdag to forslag, der skal øge beskyttelsen af de europæiske forbrugere – og gøre forbruget i EU grønnere.

Dels handler det om at modvirke såkaldt greenwashing, hvilket vil sige, når virksomheder fejlagtigt foregiver at sælge grønne produkter.

Derudover ønsker Kommissionen at styrke forbrugernes muligheder for at bruge deres produkter længere ved at styrke deres ret til at få ødelagte produkter repareret.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00