Debat

Stine Bosse: Messerschmidt spiller uvidende for at få Danmark ud af EU

DEBAT: Morten Messerschmidt ønsker ikke, at EU lykkes med at give en håndsrækning til trængte økonomier, og derfor fortsætter han med at lade, som om han ikke kender til dansk økonomi, skriver Stine Bosse.

Det værste ved Morten Messerschmidts angreb på regeringens accept af EU-budgettet er, at han ved bedre, mener Stine Bosse.
Det værste ved Morten Messerschmidts angreb på regeringens accept af EU-budgettet er, at han ved bedre, mener Stine Bosse.Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Peter Bjørnbak Hansen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Stine Bosse
Formand, Europabevægelsen

Det værste ved Messerschmidts angreb på regeringens accept af EU's budget er, at han ved bedre. Messerschmidt er helt opdateret på dansk økonomi, og de sammenhænge, den har til en samlet stærk euro og stærk europæisk økonomi. 

Når Dansk Industri (DI) i disse dage sammen med regeringen kæmper for dansk eksport, handler det om 800.000 helt centrale arbejdspladser, nemlig de arbejdspladser, der knytter sig til dansk eksport.

Ud af dem er over halvdelen knyttet direkte til det europæiske marked. Vi er fuldstændig afhængige af, at det marked fungerer. De 4,5 milliarder, som er det danske bidrag til genopretningen, er - undskyld mig - peanuts i forhold til, hvad et kollaps af Sydeuropas økonomier ville føre til. Et sådant kollaps ville få fatale konsekvenser for tysk økonomi, som vi er tæt knyttet til.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Messerschmidt vil bare have os ud af EU
Men Messerschmidts forsøg på at efterligne britiske Nigel Farage begrænser sig ikke til at lade, som om han ikke kender dansk økonomi. Han er nemlig også forenet med Italiens Matteo Salvini, for hvem en håndsrækning fra EU egentlig er ubekvem.

Salvini vil trække Italien ud af EU, og han er allieret med Putin i sin mission. Et europæisk sammenhold er absolut ikke noget, den ekstreme højrefløj er begejstret for, for det tager luften ud af deres påstand om, at EU ikke leverer løsninger. Og det trækker tæppet væk under den vælgertilslutning, som højrefløjen kan få fra mennesker, der er ladt i stikken uden job og fremtid.

Et europæisk sammenhold er absolut ikke noget, den ekstreme højrefløj er begejstret for, for det tager luften ud af deres påstand om, at EU ikke leverer løsninger.

Stine Bosse
Formand, Europabevægelsen

Messerschmidt vil fra nu af bruge enhver anledning til at ønske sig en "helt uskyldig" afstemning, hvor han med halve og hele løgne vil forsøge at trække Danmark ud af fællesskabet.

Mange af mellemregningerne er ganske komplicerede, og vi har undervurderet behovet for at træne og uddanne især unge mennesker i, hvordan det europæiske niveau fungerer. Både hvad angår vores økonomi, og særligt også hvad angår den beskyttelse, vi nyder som borgere, og som fremgår blandt andet af artikel 2 i EU-traktaten.

Det er rettigheder, som Messerschmidt og hans venner i Europa ynder at lade hånt om.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Stine Bosse

Kommende MEP (M), bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024