Om  
Michel Barnier

Tidligere Brexitforhandler Michael Barner fravalgt som præsidentkandidat af republikanere

Efter en tæt afstemning i Det Republikanske Parti skal Michel Barnier ikke kæmpe om at blive Frankrigs præsident. Det skal i stedet en af de to kandidater Valerie Pecresse og Eric Ciotti.

Michel Barnier skal ikke være Det Republikanske Partis præsidentkandidat.
Michel Barnier skal ikke være Det Republikanske Partis præsidentkandidat.Foto: Gonzalo Fuentes/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

Det bliver ikke Michel Barnier, der skal kæmpe om at blive Frankrigs præsident for Det Republikanske Parti. Det står klar efter partiets medlemmer i en elektronisk afstemning fravalgte den tidligere Brexitforhandler.

Efter afstemningen er der kun to kandidater tilbage i kapløbet: regionsrådsformanden i Paris, Valerie Pecresse, og EU-parlamentarikeren Eric Ciotti.

Resultatet af afstemningen kommer nok bag på mange politiske kommentatorer. Michel Barnier var sammen med Xavier Bertrand, der også er ude af kapløbet, nemlig spået gode chancer for at få lov til at kæmpe om præsidentposten. Og det var heller ikke mange stemmer, der gjorde udfaldet. Eric Ciotti fik 25,6 procent af afstemningens stemmer, Valerie Pecresse fik 25 procent af stemmerne, mens Michel Barnier røg ud af kampen med 24 procent af stemmerne.

0:000:00