Om  
Jeppe Kofod
Ole Egberg Mikkelsen

Udenrigsministeren genåbner ambassade i Ukraine

Udenrigsminister Jeppe Kofod genåbner Danmarks ambassade i Ukraines hovedstad, Kyiv, og er klar til at genoptage det diplomatiske arbejde.

Udenrigsminister Jeppe Kofod tog toget fra den polske grænseby Przemysl Glowny og ankom til Kyiv i Ukraine tidligt mandag 2. maj for at genåbne ambassaden.
Udenrigsminister Jeppe Kofod tog toget fra den polske grænseby Przemysl Glowny og ankom til Kyiv i Ukraine tidligt mandag 2. maj for at genåbne ambassaden.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Udenrigsminister Jeppe Kofod er ankommet til Ukraines hovedstad, Kyiv, for at genåbne den danske ambassade.

Det skriver TV 2.

Danmarks ambassade i Ukraine har midlertidigt været lukket ned siden 24. februar, efter Rusland indledte en invasion af Ukraine. Genåbningen af ambassaden skyldes, at sikkerhedssituationen i Ukraine er forbedret. 

"Kyiv er et helt andet sted nu end i begyndelsen af krigen. Det betyder også, at vi kan være en direkte støtte og have et direkte samarbejde ved at have vores ambassade og ambassadør i hjertet af den ukrainske hovedstad, Kyiv," siger Jeppe Kofod.

Med genåbningen bliver Danmark det første nordiske land, der genåbner sin ambassade. 20 lande, herunder Storbritannien, Frankrig og Spanien, har allerede genåbnet deres ambassader.

Danmarks ambassadør i Ukraine, Ole Egberg Mikkelsen, har midlertidigt været udflyttet til Lviv i Ukraine og efterfølgende til Polen. Allerede fra mandag 2. maj vil ambassaden genåbne med begrænset personale, men ambitionen er gradvist at vende tilbage til normal bemanding. 

På trods af genåbningen fraråder Udenrigsministeriet stadig alle rejser til Ukraine.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

Ole Egberg Mikkelsen

Ambassadør, Kyiv, Ukraine
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1984)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024