Om  
Ole Rydahl Svensson
Jeppe Kofod

Udenrigsministerens særlige rådgiver bliver public affairs-chef hos Green Power Denmark

Ole Rydahl Svensson skal være afdelingschef for public affairs hos erhvervsorganisationen Green Power Denmark. Han kommer fra en stilling som særlig rådgiver for udenrigsminister Jeppe Kofod, som han har arbejdet sammen med de sidste otte år.

Ole Rydahl Svensson har arbejdet sammen med Jeppe Kofod i over otte år. Nu skifter han rollen som særlig rådgiver for udenrigsministeren ud med stillingen som afdelingschef for public affairs hos Green Power Denmark.
Ole Rydahl Svensson har arbejdet sammen med Jeppe Kofod i over otte år. Nu skifter han rollen som særlig rådgiver for udenrigsministeren ud med stillingen som afdelingschef for public affairs hos Green Power Denmark. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skal ud at se sig om efter en ny særlig rådgiver, for efter sommerferien skifter Ole Rydahl Svensson Udenrigsministeriet ud med Green Power Denmark, hvor han skal stå i spidsen for erhvervsorganisationens public affairs-afdeling.

Det skriver Ole Rydahl Svensson på Linkedin.

"Jeg glæder mig i dén grad til at bistå Green Power Denmarks 1.500 grønne danske energivirksomheder med at presse på for en styrket grøn omstilling både i Danmark og i EU," skriver han.

Ole Rydahl Svensson har arbejdet sammen med Jeppe Kofod i otte år. Inden han blev særlig rådgiver i Udenrigsministeriet kom han fra en stilling som sekretariatsleder for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet. Her var han desuden politik- og presserådgiver for Jeppe Kofod, som dengang var gruppeformand for Socialdemokratiet i Europa-Parlamentet.

"Det er ærligt talt svært at sætte ord på alle de ting, vi har været igennem, de store sager vi har håndteret og de enorme oplevelser, det har givet," skriver Ole Rydahl Svensson.

Jeppe Kofod har udover Ole Rydahl Svensson også Lukas A. Lausen som særlig rådgiver.

Ole Rydahl Svensson tiltræder den nye stilling hos Green Power Denmark 8. august.

Green Power Denmark blev til i marts ved en sammenlægning af organisationerne Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Rydahl Svensson

Public affairs-chef, Green Power Denmark
professionsbachelor i offentlig administration (Metropol 2013)

Jeppe Kofod

Fhv. udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)