Eurogruppen anerkender græske fremskridt

GRÆKENLAND: Eurolandenes finansministre anerkender de fremskridt, som har fundet sted i Grækenland, og beder alle græske politiske partier støtte op om de kommende krævende reformer.

Nationalt sammenhold er en forudsætning for succes i et tiltag af denne art - særligt med dennes varighed og størrelsesorden taget i betragtning.

Eurogruppen
økonomi- og finansministrerne
På søndagens møde mellem eurogruppens økonomi- og finansministre blev man enige om en fælles erklæring om Grækenland. Nedenfor kan du læse erklæringen på dansk:

"De græske myndigheder er gået i gang med en vigtig og nødvendig omstilling. Ministrene anerkendte de væsentlige fremskridt som de græske myndigheder har præsteret gennem det sidste år, særligt inden for fiskal konsolidering. Ministrene er også opmærksomme på de alvorlige udfordringer som den græske befolkning står over for i disse svære tider.

Ministrene har noteret den vurdering som Kommissionen og IMF har udarbejdet med fokus på gældstabilitet. Vurderingen viser at gældstabiliteten er afhængig af at Grækenland holder sig til den aftalte fiskale konsolideringsplan, målet om en indtjening på 50 mia. Euro indtil 2015 vha. privatiseringer, samt den strukturelle reform agenda som vil fremme den halvårlige vækst.

Ministrene ser frem til Kommissionens Høringsvar, som kræver færdiggørelsen af en opdateret samarbejdsaftale. Denne er forventet inden for de næste par dage, og vil reflektere resultatet af de igangværende forhandlinger mellem Kommissionen og den græske regering, i samarbejde med ECB og IMF.

Dette, i kombination med det græske parlaments vedtagelse af særdeles vigtige love om fiskal strategi og privatisering, vil bane vejen for den næste støtte i midten af juli.

0:000:00