Ugen i dansk politik: FN kommer med klimarapport, og Tesfaye skal i samråd om kritiseret udlændingepolitik

Det Etiske Råd udgiver redegørelse om ’Omsorg i sundhedsvæsenet’. FN kommer med ny klimarapport. Og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) skal endnu engang besvare flere medlemmer af EU-Parlamentets hårde kritik af regeringens udlændingepolitik. Få overblik over ugen i dansk poltik. 

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Altinget er klar med et overblik over en ny uge i dansk politik, som blandt andet byder på ny klimarapport fra FN, endelig lovbehandling om at give ret til en familielæge og samråd om Lynetteholmen.

Og så skal udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) endnu engang svare på kritik fra EU-Parlamentet om den danske udlændingepolitik.

Mandag

  • Mens der er lagt op til en stille dag på Christiansborg, hvor der hverken er samråd eller lovbehandling, er der pressemøde om FN’s klimarapport hos Danmarks Meteorologiske Institut. På pressemødet vil Klimaministeriet. Miljøministeriet og DMI stå for at fremlægge konklusionerne i anden del af FN's Klimapanels (IPCC) sjette klimarapport.
    Klimaminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) deltager sammen med chef for Nationalt Center for Klimaforskning ved DMI Adrian Lema og professor ved DTU Karsten Arnbjerg-Nielsen.

Tirsdag

  • Det Etiske Råd udgiver redegørelse om ’Omsorg i sundhedsvæsenet’. Fra klokken 9 vil der være flere oplæg og paneldebat mellem medlemmer af rådet og politikere.
  • En stribe lovforslag bliver behandlet i Folketingssalen fra klokken 13. Det er forventningen, at der vil være lovbehandling om sikkerhedspolitik og uafhængighed af fossile energikilder.
    Der vil være 2. behandling af et lovforslag om at sikre danskere en familielæge samt af et borgerforslag om forlængelse af barslen med fars/medmors øremærkede andel.
    Og sidst er der 2. behandling af lovforslag om ændring af straffeloven vedrørende identitetsmisbrug.
  • Klokken 14 skal justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd i Retsudvalget om logning af borgernes data.
    Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvorvidt der er sammenhæng mellem datoen for lovforslagets ikrafttrædelse og sagen ved Højesteret mellem Foreningen imod Ulovlig Logning og justitsministeren.
  • I Transportudvalget skal transportminister Trine Bramsen (S) klokken 15 i samråd om anlæggelsen af Lynetteholmen og de overskredne budgetter.
  • Og i Udlændinge- og Integrationsudvalget skal udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) endnu engang besvare den hårde kritik, som flere medlemmer af EU-parlamentet for nylig rettede mod Danmarks udlændingepolitik. Samrådet starter klokken 15.
  • Umiddelbart herefter skal ministeren også redegøre for regeringens planer for Center Holmegaard på Langeland – herunder hvorfor centret endnu ikke er solgt trods droppede planer om at anvende det til asylansøgere.

Onsdag

  • I Folketingssalen er der spørgetid med regeringens ministre. Herefter bliver en stribe lovforslag behandlet. Blandt andet om ændring af reglerne for indfødsret og frakendelse af statsborgerskab grundet brud på loven.
  • Samtidig har Folketingets Kulturudvalg inviterer til åben høring om e-sport, hvor der vil blive stillet skarpt på potentiale og udfordringer ved e-sport.
  • Social- og ældreminister Astrid Krag (S) og Justitsminister Nick Hækkerup (S) er i samråd om udviklingen i partnerdrab i Danmark. Udvalget bedt ministrene redegøre for, hvad regeringen vurderer er årsagen til det store antal partnerdrab, og hvad regeringen vil gøre for at nedbringe antallet. 

Torsdag

  • Fra formiddag er der lovbehandling i Folketingssalen. Klokken 10 er der blandt andet 3. behandling om indførelse af øremærket orlov, retten til barselsdagpenge og ret til overdragelse af barselsdagpenge til eksempelvis nærtstående familiemedlemmer.
  • Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er fra 14:30 i åbent samråd om Danske Banks gældsinddrivelsessag. Her skal han redegøre for bankens overtrædelse af Finanstilsynets påbud samt hvorfor sagen endnu ikke har ført til politianmeldelse. 

Fredag

  • Fredag er der 1. behandling af lovforslag om ændring af reglerne for at indhente af børneattest i forbindelse med personaleansættelse og orienteringspligt for politiet. Derudover er der 1. behandling af et forslag om oprettelse af Det Nationale Forskningsnævn.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00