V: Nærhedskommissær skal sikre fokuseret EU

PARTIPOLITIK: Nærhedsprincippet er så vigtigt, at der bør være en nærhedskommissær. Det lægger Venstre op til i deres europapolitiske linje, som er på dagsordnen til landsmødet. EU-regulering skal have merværdi, ellers skal landene selv lovgive, lyder det.
Ellen Trane Nørby, Venstres spidskandidat til europaparlamentsvalget, mener, at fælles europæisk politik skal løse udfordringen med lav vækst i Europa.
Ellen Trane Nørby, Venstres spidskandidat til europaparlamentsvalget, mener, at fælles europæisk politik skal løse udfordringen med lav vækst i Europa.
Sara Fleckner Vilstrup

Jeg er selv europæer i hjertet. Jeg tror fuldt ud og helt på, at det europæiske samarbejde er godt for Danmark og har været med til at skabe vækst og beskæftigelse, fred og frihed og været med til sætte en standard i verden. Europa er en ispiration for andre regioner, i forhold til hvor meget merværdi man kan skabe ved at handle med hinanden i stedet for at bekrige hinanden.

Ellen Trane Nørby (V)
Spidskandidat til europaparlamentsvalget
Fakta
På landsmødet skal Venstre vedtage handlingsprogrammet "Løsningernes Europa". Programmet indeholder fem overordnede temaer.

1. Vækst og beskæftigelse
2. Gæld og økonomi
3. Grænseoverskridende problemer
4. Europæiske værdier
5. Folkelig forankring

EU skal kun blande sig, når det giver mening. Det er meldingen hos Venstre, der mener, at en kommissær kan bidrage til at sikre nærhedsprincippet, så EU ikke regulerer på områder, hvor medlemslandene selv kan løse udfordringerne.

"Det vil have en værdi at have en kommissær, der hele tiden benhårdt revser omkring, om arbejdet i Kommissionen skaber merværdi, eller om det er noget, medlemslandene kan klare selv," siger Ellen Trane Nørby, Venstres spidskandidat til europaparlamentsvalget.

Hun peger på, at EU skal være slankere og mere fokuseret.

"Hvis man vil det hele, ender man med at gøre alting halvt. Derfor skal EU kende sin begrænsning. Vil vi have et stærkt EU, som er i stand til at levere løsninger, skal man fokusere benhårdt på de områder, hvor EU kan levere løsninger," siger hun.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00