V vælger ny EU-ordfører

EU: Venstres konstituerede sig på ny tirsdag, og EU-ordfører bliver Flemming Møller. Han afløser Michael Aastrup Jensen, der er blevet partiets nye udenrigsordfører.
Foto: ft.dk
Morten Øyen

Tirsdag konstituerede Venstres folketingsgruppe sig på ny. Det skete efter regeringsrokaden, der betød, at Gitte Lillelund Bech, Søren Pind og Tina Nedergaard forlod folketingsgruppen, mens Ulla Tørnæs, Eva Kjer Hansen og Helge Sander vendte tilbage til gruppen.

Ny EU-ordfører blev Flemming Møller, der overtog posten fra Michael Aastrup Jensen, der blev ny udenrigsordfører.

Ordfører overrasket
Flemming Møller selv betegner udnævnelsen som lidt af en overraskelse, som han slet ikke selv havde overvejet på forhånd.

Han er efter eget udsagn godt klar over den store arbejdsmængde og stoffets komplicerede karakter, men glæder sig til at kaste sig ud i det:

"Jeg må sige, at for mig bliver det i høj grad "learning by doing", da jeg ikke er så meget inde i området på forhånd. Jeg vil dog sige, at det bestemt er et spændende område, som får alt for lidt fokus," siger Flemming Møller til Altinget | EU.

Flemming Møller afviser at tale om eventuel afskaffelse af forbeholdene og henviser til, at det er noget, statsminiseren tager sig af.

Hjemmevant i Folketinget 
Flemming Møller overtog Anders Fogh Rasmussens sæde i Folketinget ved dennes jobskifte i 2009.

Han har erfaring som vikar for flere af Venstres MF'er. I efteråret 2003 blev han indkaldt til Folketinget som stedfortræder for Hans Andersen, og i 2004 sad han på taburetten i stedet for Karsten Nonbo.

Efter valget i 2007 blev Flemming Møller førstesuppleant i Sjællands Storkreds, og sidste år var han stedfortræder i Folketinget i årets tre første måneder, mens Louise Elholm var på barselsorlov. I den periode fungerede han som boligordfører for Venstre.

Dyrlæge med eget dyrehospital
Flemming Møller er i dag medlem af byrådet i Lolland Kommune, hvor han er formand for Forskerpark Lolland-udvalget og næstformand i teknik- og miljøudvalget og i Femern Bælt-udvalget.

Han er uddannet dyrlæge og byggede i 1997 Maribo Dyrehospital, der i dag beskæftiger 6 dyrlæger og 5 klinikassistenter.

Ifølge Altingets "Kend din kandiat" mener Flemming Møller blandt andet, at Danmark skal indføre euro, og så er han overvejende tilhænger af, at Tyrkiet bliver medlem af EU, når landet er økonomisk klar og i øvrigt overholder menneskerettighederne.

0:000:00