Om  
Linea Søgaard-Lidell
Bo Sandroos

Venstre opstiller ny folketingskandidat i København

Medlem af Folketinget for Venstre Linnea Søgaard-Lidell er ny folketingskandidat for Venstre i Indre Bykredsen i Københavns storkreds. 

Ved folketingsvalget i 2022 blev Linea Søgaard-Lidell valgt i Københavns Storkreds med 3.719 personlige stemmer. Her var hun opstillet på Østrebro. Nu er hun også valgt som kandidat i Indre Bykredsen. 
Ved folketingsvalget i 2022 blev Linea Søgaard-Lidell valgt i Københavns Storkreds med 3.719 personlige stemmer. Her var hun opstillet på Østrebro. Nu er hun også valgt som kandidat i Indre Bykredsen. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Venstre har fået ny folketingskandidat i Indre Bykredsen i København.

Det bliver Linea Søgaard-Lidell (V), der skal overtage kandidaturet i Indre Bykredsen fra Bo Sandroos (V), der ikke genopstiller. 

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Venstre i Indre By har sendt til Altinget. 

”Jeg er glad og stolt over, at vi har fået Linea Søgaard Lidell som Venstre i Indre By´s folketingskandidat. Linea har en klar liberal og grøn profil, som passer os utroligt godt i Venstre i Indre By," fortæller formand for Venstre i Indre By, Torben Skytte Raahede, om deres nye folketingskandidat.

Han forsætter: "Jeg er ikke i tvivl om, at Linea repræsenterer de holdninger, der skal være med til at bygge Venstre op igen". 

Og genoprejsning er noget, som partiet får brug for ved næste folketingsvalg, for opstillingsmødet om kredsens nye folketingskandidat fandt nemlig sted mandag 23. oktober. En dato, der på mange måder var historisk for Venstre, da partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, på et pressemøde samme morgen meddelte, at han trak sig som formand og fra dansk politik. 

Søgaard-Lidell er foruden Indre Bykredsen også opstillet i Østrebrokredsen, der begge er opstillingskredse under Københavns Storkreds. 

Hun har tidligere siddet i Europaparlamentet for Venstre fra 2020 indtil 2022, hvor hun efterfulgte Tommy Ahlers som folketingskandidat. Her blev hun ved sidste folketingsvalg i 2022 valgt til Folketinget i Københavns Storkreds med 3.719 personlige stemmer. 

Linea Søgaard-Lidell er foruden uddannet cand.public. fra Aarhus Universitet og har en baggrund som kommunikationsrådgiver og konsulent. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Linea Søgaard-Lidell

MF (V)
cand.public. (Aarhus Uni.)

Bo Sandroos

Advokat & partner, WSCO
cand.jur. MBA

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024