Venstre: Regeringen nøler med forhandlinger

EU: Forhandlingerne om en ny europaaftale trækker ud og kan blive vanskelige at afslutte på denne side af jul. Venstre undrer sig over regeringens tempo. Det er svært at få kalendrene til at gå op, lyder det fra Socialdemokraterne.
Euroapminister Nick Hækkerup (S) har haft svært ved at få fart i forhandlingerne om europaaftalen.
Euroapminister Nick Hækkerup (S) har haft svært ved at få fart i forhandlingerne om europaaftalen.Foto: Folketinget
Morten Øyen

Vi er ved at være derhenne, hvor at hvis vi skal mødes ved midnat, en lørdag eller søndag, så må det være det.

Mette Reissmann (S)
EU-ordfører
Fakta
Folketingets "Europapolitiske aftaler" er fundamentet for den danske EU-politik. I aftalerne bliver det fastlagt, hvordan Danmark skal søge at påvirke EU-samarbejdet.

Den seneste europapolitiske aftale blev indgået d. 21. februar 2008 mellem Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Ny Alliance.

Aftalerne er udtryk for en grundlæggende politisk forståelse mellem de deltagende partier på de områder, aftalerne dækker. En ændring af aftalerne forudsætter enighed mellem aftalepartierne.


Kilde: EU-Oplysningen
Utålmodigheden over de manglende forhandlinger om europaaftalen tager nu til.

Hen over efteråret har det nemlig været meget sparsomt med egentlige forhandlinger mellem regeringen og VK, og nu kan det blive vanskeligt at nå at blive enige om en europaaftale i år.

"Med det tempo, regeringen har på, så bliver det vanskeligt at nå en aftale inden jul," siger Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Det sidste møde er over en måned siden, og det næste, som var planlagt til 13. december, er blevet udskudt. Aftalen skulle ellers oprindeligt, ifølge regeringens plan, have været færdigforhandlet inden sommerferien. En ny europaminister og siden orlov fra udenrigsminister Villy Søvndal (SF) - der har givet ekstra arbejde til europaminister Nick Hækkerup (S) - har været med til at forsinke forhandlingerne yderligere.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00