Venstres hold af EU-kandidater er sat

VALG: Med spidskandidaten Ellen Trane Nørby på plads kan Venstre nu præsentere den fulde kandidatliste til forårets parlamentsvalg.
Ellen Trane Nørby står i spidsen på Venstres hold af kandidater til forårets valg til Europa-Parlamentet.
Ellen Trane Nørby står i spidsen på Venstres hold af kandidater til forårets valg til Europa-Parlamentet.
Sara Fleckner Vilstrup
Der er 15 nominerede kandidater på listen, som først på Venstres landsmøde i oktober bliver officielt valgt. Venstre har på nuværende tidspunkt tre af Danmarks 13 pladser i Europa-Parlamentet. Anne E. Jensen har valgt at stoppe sin politiske karriere i EU, mens Morten Løkkegaard og Jens Rohde genopstiller.

Jens Rohde, der var spidskandidat ved det seneste parlamentsvalg, blev fravalgt som frontfigur i efteråret 2012. Det skete efter en kontrovers om en kronik i Berlingske, som han skrev med Erik Boel, formand for Europabevægelsen.

Den 9. august præsenterede Venstre så Ellen Trane Nørby, der er partiets politiske ordfører, som spidskandidat. Tilbage i 2004 stillede hun op som kandidat til europaparlamentsvalget, men blev ikke valgt ind. Mellem 2004 og 2009 var hun formand for Venstres Europaudvalg. Desuden har hun forfattet en kogebog med navnet "Smag på Europa - med honning og chili" med opskrifter fra EU-landene.

Her er hele kandidatlisten:

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00