Vestager retter blikket mod det tyske elnet

STRØM: EU-Kommissionens undersøgelse af, om den tyske netoperatør TenneT begrænser kapaciteten over den danske grænse, vækker glæde hos Energinet og Dansk Energi. Fra både dansk og tysk side er der opbakning til kapacitetsaftalen fra 2017.

"<span>Energien bør flyde frit i Europa, så den elektricitet, der produceres af en vindmølle i et land, kan nå ud til forbrugerne i et andet," udtaler Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær. Arkivfoto.<br></span>
"Energien bør flyde frit i Europa, så den elektricitet, der produceres af en vindmølle i et land, kan nå ud til forbrugerne i et andet," udtaler Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær. Arkivfoto.
Foto: Europa-Kommissionen
Kasper Kaasgaard

Forhåbentlig betyder det endnu bedre vilkår for de nordiske lande i forhold til at kunne sende strøm til Tyskland, så vi kan få det indre marked til at virke til glæde for alle.

Anders Stouge
Viceadministrerende direktør, Dansk Energi

Der skal ikke være systematisk begrænsning af, hvor meget strøm der kan løbe over grænserne mellem landene i EU.

Det mener EU-Kommissionen. Med det udgangspunkt indleder Kommissionen nu med danske Margrethe Vestager i spidsen en undersøgelse af TenneT TSO GmbH, som er transmissionssystemoperatør i det nordlige Tyskland.

Kommissionen ser nemlig indikationer på, at selskabet aktivt og bevidst reducerer kapaciteten over den dansk-tyske grænse. Det har betydning for Danmarks elproduktion, men også den norske og svenske, som gerne skal kunne eksporteres sydpå, når vi er i overskud.

0:000:00