Debat

Volt Europa: Vi er det pan-europæiske parti, du ikke vidste, du savnede

DEBAT: Det er på tide at anerkende, at Danmark er en del af et større fællesskab, og vi skal derfor have et parti, som ser ud over landegrænserne. Volt vil derfor afskaffe retsforbeholdene, skriver Kathrine Richter, landeleder for Volt.

Vi
ønsker at gøre Danmark til en proaktiv samarbejdspartner i det europæiske fællesskab, skriver landelederen for det nye parti Volt Europa, Kathrine Richter.
Vi ønsker at gøre Danmark til en proaktiv samarbejdspartner i det europæiske fællesskab, skriver landelederen for det nye parti Volt Europa, Kathrine Richter.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Amalie er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun har tidligere været tilknyttet Altinget som journalistpraktikant og senere som redaktionsassistent.

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Kathrine Richter
Landeleder i Volt Danmark

De eksisterende partier har spillet fallit, og derfor har Erasmus-generationen taget skeen i den anden hånd og grundlagt et nyt parti.

Et parti, der er grænseoverskridende i ordets bedste forstand og med det overordnede formål at ændre den måde, vi laver politik på i Europa og i vores respektive lande ved at engagere så mange som muligt i beslutningsprocessen.

I Danmark har vi brug for et fundamentalt pro-europæisk parti, og det er Volt. Det er på tide at anerkende, at Danmark er en del af et større fællesskab, og vi skal derfor have et parti, som ser ud over landegrænserne.

Fakta
Volt Europa blev etableret i marts 2017, og Volt Danmark slog rod i maj 2018.
Volt har anmodet Økonomi- og Indenrigsministeriet om at blive godkendt til at blive opstillet til både folketings- og europaparlamentsvalget og afventer Valgnævnets afgørelse.

Kilde: Volt Danmark

Vi vil gøre op med den fodslæbende og modsættende holdning til EU, som synes at være så populær blandt visse politikere.

Kathrine Richter
Landeleder i Volt Danmark

For Volt drejer det sig derfor ikke nødvendigvis om, hvordan den enkelte dansker skal agere og indrette sig – det drejer sig i stedet om at få de danske ideer sat bedre i spil i en europæisk og global kontekst.

Forbeholdene skal fjernes
Vi er derfor nødt til at se meget kritisk på de danske forbehold og arbejde aktivt for at skabe en ny forståelse i den danske samtale og den danske mentalitet af, hvorfor de danske forbehold skal fjernes.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vores juridiske samarbejde skal styrkes, vi skal styrke vores politi og deres handlekraft, og vi skal for eksempel kunne inddrive SU-gæld i udlandet. Det betyder, at vi skal fjerne vores retsforbehold.

Vores danske krone har været bundet i flere fællesskaber, først den skandinaviske fra 1870’erne med Sverige og Danmark, senere med D-marken i 1980’erne og slutteligt med euroen. Vores valuta er bundet og har derfor ikke muligheden for ét af de mest traditionelle pengepolitiske redskaber, devalueringen.

Det er på tide, at vi tager vores lille åbne økonomi og deltager fuldt og helt i det europæiske økonomiske fællesskab, så vi kan præge den økonomiske politik i Europa.

Vi er en stolt del af Nato, og danske soldater kæmper modigt og effektivt i brændpunkter over hele verden. Nu er det på tide, at vi også tager skridtet mod vores europæiske naboer og fjerner det forsvarsforbehold, der gør, at vi ikke deltager i EU-ledede indsatser i konfliktområder.

Det er Volts klare holdning, at vi får mere ud af at rette os mod EU-samarbejde end til fortsat at fæste vores lid til USA.

Så hvad kan Volt?
Vi ønsker at gøre Danmark til en proaktiv samarbejdspartner i det europæiske fællesskab.

Vi vil gøre op med den fodslæbende og modsættende holdning til EU, som synes at være så populær blandt visse politikere. Senest Socialdemokratiet, som ikke vil gøre op med forbeholdene!

Ved at have en europæisk platform gør vi det muligt for alle at arbejde på tværs af grænser, og vi kan drage nytte af hinanden til at skærpe vores løsninger.

Det er svært for danske partier at tale om, at danskerne skal ændre vaner – hvis resten af verden ikke gør det. Derfor har vi brug for et pan-europæisk parti, der ikke alene tager klima alvorligt, men som har infrastrukturen og ambitionerne til at handle. Vi skal ikke først forhandle om, hvad vi vil – vi har allerede vores overordnede ambitioner lagt ud i vores 189-siders partidokument.

Som man kan læse, så er disse løsninger ikke snuptagsløsninger, og det er fuldstændig rigtigt, at vi laver politik, der strækker sig vel ud over den næste valgperiode. Volt er dermed en antitese til de populistiske tiltag, som sælger kortsigtede ideer med frygten som base.

Status quo er ikke målet, udvikling er!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00