Danisco: Mere koordination mellem forskningsråd

FORSKNINGSRÅD: EU's nationale forskningsråd bør blive bedre til at tale sammen, i hvert fald på fødevareområdet, mener Lisbeth Munksgaard, senior manager i Daniscos forskningspolitiske afdeling. Risikoen er, at Europa sakker bagud, siger forsker.
For meget ens fødevareforskning risikerer at dræne de nationale forskningkasser for finansiering, mener Lisbeth Munksgaard fra Danisco.
For meget ens fødevareforskning risikerer at dræne de nationale forskningkasser for finansiering, mener Lisbeth Munksgaard fra Danisco.Foto: Colourbox
Uffe Laursen

95 procent af de europæiske forskningsmidler ligger i de nationale forskningsrådssystemer, og her mener jeg, det er nødvendigt med en bedre koordination mellem de forskellige nationale forskningsråd.

Lisbeth Munksgaard
Senior manager, Danisco

For mange europæiske forskningsprojekter ligner hinanden, og både EU's og især medlemslandenes nationale forskningskroner kunne bruges mere effektivt, hvis der fandtes en bedre koordination mellem de tusindvis af offentlige forskningsprojekter, der igangsættes hver år i Europa på fødevareområdet.

Det siger Lisbeth Munksgaard, senior manager i fødevaregiganten Daniscos forskningspolitiske afdeling, i et interview til Altinget | Forskning & Innovation.

"På EU-niveau er der en udmærket koordination i forhold til udbuddet af forskningsprogrammer. Men EU står kun for fem procent af det totale forskningsbudget i Europa. 95 procent af de europæiske forskningsmidler ligger i de nationale forskningsrådssystemer, og her mener jeg, det er nødvendigt med en bedre koordination mellem de forskellige nationale forskningsråd," siger Lisbeth Munksgaard.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00