Alternativet: "Vi har forsvaret et land i 1.000 år. Nu risikerer vi at sælge det på 100 år"

Det er et stort problem, at "porten står vidt åben" for opkøb af dansk landbrugsjord, mener Alternativet. Partiet frygter, at udenlandske kapitalfonde vil svække lokal forankring og den grønne omstilling. Liberal Alliance ser derimod udviklingspotentiale i investeringerne.

Torsten Gejl fra Alternativet (tv) og Carsten Bach fra Liberal Alliance har helt forskellige analyser af, hvad udenlandske opkøb af dansk landbrugsjord kommer til at betyde.
Torsten Gejl fra Alternativet (tv) og Carsten Bach fra Liberal Alliance har helt forskellige analyser af, hvad udenlandske opkøb af dansk landbrugsjord kommer til at betyde.Foto: Emil Helms/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Ugebrevet Mandag Morgen.

Der er et generationsskifte på vej i landbruget, men det bliver næppe unge, danske landmænd, der kommer til at overtage jorderne.

Kapitalhegnet er for højt, og derfor er det også et stort problem, at der i dag ikke er restriktioner på mulighederne for udenlandsk ejerskab af den danske jord.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024