Om  
Hanne Larsen
Charlotte Vilstrup Castle

Central embedsmand i minksagen får job i Indonesien

Hanne Larsen, en af de mest centrale embedsmænd i minksagen, har fået nyt job som statskonsulent i Jakarta. Charlotte Vilstrup afløser hende som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.

Hanne Larsen stopper som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.
Hanne Larsen stopper som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Hanne Larsen spillede som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen en central rolle tilbage i november 2020, da regeringen besluttede, at alle danske mink skulle aflives.

Nu har hun fået nyt job som statskonsulent på den danske ambassade i Jakarta i Indonesien.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Hanne Larsen var især involveret i udarbejdelsen af det brev, som Fødevarestyrelsen to dage efter minkpressemødet 6. november 2020 sendte ud til landets minkavlere.

Her skrev styrelsen, at også minkavlere uden for smittezonerne "skal" aflive deres dyr hurtigst muligt - selvom styrelsen i lang tid havde vidst, at der ikke var hjemmel til at aflive raske dyr uden for zonerne.

"Det var en uheldig formulering", vedkendte Hanne Larsen sig flere gange i sin afhøring foran Minkkomissionen tilbage i oktober.

Det var også Hanne Larsen, der på et møde i Den Nationale Operative Stab (NOST) den 5. november - dagen efter regeringens pressemøde - gjorde de øvrige myndigheder opmærksom på, at der ikke var lovhjemmel til at aflive alle mink.

Hun deltog derudover også på det møde 2. november, hvor SSI's daværende faglige direktør Kåre Mølbak for første gang fortalte om den muterede coronavariant cluster 5, som var fundet i danske mink, og som så ud til at være mere modstandsdygtig over for vacciner.

På Hanne Larsens LinkedIn-profil fremgår det, at hun har været i sin nye stilling i tre uger.

Læs også

Afløser fra egne rækker

Fødevarestyrelsens nye veterinærdirektør er Charlotte Vilstrup, der kommer fra en stilling som kontorchef i Fødevarestyrelsens afdeling for Foder og Fødevaresikkerhed.

"Charlotte har via sin erfaring et indgående kendskab til veterinærområdet, og ikke mindst snitfladerne til Fødevarestyrelsens mange andre opgaver," fortæller Fødevarestyrelsens direktør, Nikolaj Veje, om ansættelsen.

Som veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen har man det overordnede ansvar for Danmarks veterinære beredskab ved husdyrsygdomme som eksempelvis fugleinfluenza og afrikansk svinepest. 

Charlotte Vilstrup tiltræder i den nye stilling fra 1. marts. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hanne Larsen

Statskonsulent, den danske ambassade i Indonesien
Dyrlæge

Charlotte Vilstrup Castle

Veterinærdirektør, Fødevarestyrelsen
master i offentlig ledelse (CBS 2019), cand.med.vet. (Kgl Veterinær- og Landbohøjskole 1997)

0:000:00