Claus Juhl: Nationalt erhvervsfremme er ikke klassisk centralisering

ANBEFALINGER: Regeringens forenklingsudvalg anbefaler at afskaffe de regionale vækstfora og i stedet samle pengene og opgaverne i en landsdækkende bestyrelse. KL og regioner frygter centralisering.

Som formand for regeringens såkaldte forenklingsudvalg foreslår konsulent og tidligere direktør i Københavns Kommune Claus Juhl, at nedlægge de regionale vækstfora og erstatte dem med en national enhed.
Som formand for regeringens såkaldte forenklingsudvalg foreslår konsulent og tidligere direktør i Københavns Kommune Claus Juhl, at nedlægge de regionale vækstfora og erstatte dem med en national enhed.Foto: Erik refner/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Jeg er voldsomt bekymret for, at vi ikke får vækst i hele Danmark, hvis alt skal styres fra centralt hold, sådan som udvalget foreslår.

Stephanie Lose (V)
Formand for Danske Regioner

Farvel til regionernes politiske rolle i den almindelige erhvervsfremme og goddag til en ny national enhed og én centralt forankret pengekasse.

Det er nogle af hovedtrækkene i den nye struktur for erhvervsfremme, som regeringens såkaldte forenklingsudvalg præsenterede fredag.

Samtidig bør den konkrete virksomhedsrådgivning samles i fem nye regionale erhvervshuse med kommunalpolitikere og virksomhedsrepræsentanter i bestyrelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00