Dansk Folkeparti afviser central pengetank til erhvervsfremme

FORENKLING: DF frygter en kraftig centralisering af erhvervsfremmen, hvis regeringen følger anbefalinger fra forenklingsudvalg. Men fornuftigt at skrive regionerne ud af indsatsen, siger partiets erhvervsordfører.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører ser gerne, at regionerne skrives helt ud af erhvervsfremmesystemet. Men penge skal fortsat have en lokal forankring.
Dansk Folkepartis erhvervsordfører ser gerne, at regionerne skrives helt ud af erhvervsfremmesystemet. Men penge skal fortsat have en lokal forankring.Foto: Carsten Lundager
Kim Rosenkilde

Det skal ikke være én landsdækkende bestyrelse, der sidder på en stor samlet pengetank, som skal sætte retningen for fremtidens erhvervsfremmeindsats i Danmark.

I hvert fald ikke, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Her er man langtfra er begejstreret for anbefalingerne fra regeringens såkaldte forenklingsudvalg om at samle de regionale vækstforas arbejde og midler under en national erhvervsfremmebestyrelse

Dokumentation

National erhvervsfremmebestyrelse

Regeringens såkaldte forenklingsudvalg foreslår, at der nedsættes en Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse som erstatning for de regionale vækstfora og Danmarks Vækstråd.

Bestyrelsen skal have maksimalt 14 medlemmer. Fem medlemmer udpeges af kommunerne, seks medlemmer (herunder formanden) fra et bredt udsnit af virksomheder udpeges af regeringen efter indstilling.

Ét medlem repræsenterer arbejdstagerorganisationerne, og ét medlem kommer fra en videninstitution. Dertil kan evt. udpeges ét medlem til at repræsentere staten for at sikre sammenhæng til de statslige indsatser.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal overtage ansvaret for at udmønte mid­ler til decentrale erhvervsfremmeindsatser fra de regionale vækstfora.

Strukturfondsmidlerne samles og udmøntes fremover af Danmarks Erhvervs­fremmebestyrelse og anvendes fortsat til projekter til gavn for virksomheder i hele landet.

Læs om forenklingsudvalgets anbefalinger her.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024