Dyhr: EU spænder ben for vores GMO-politik

Q&A: Det kan godt være, at der ikke er kommet nogle resultater på bordet endnu, men regeringen gør alt, hvad den kan, for at skærpe den politiske linje over for nye GMO'er i EU. Det er meldingen fra miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF), efter regeringen er blevet kritiseret for sin GMO-politik.
Den danske regeringen fører ikke den samme GMO-politik som VK-regeringen, understreger miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF).
Den danske regeringen fører ikke den samme GMO-politik som VK-regeringen, understreger miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF). Foto: EuropaMagasinet/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Jeg kan godt forstå, at han (Per Clausen (EL), red.) er utålmodig, og det er jeg sådan set også. Men vi presser på. Både under det danske EU-formandskab og i Rådet, og vi prøver hele tiden at være dem, der kommer først med de gode argumenter.

Pia Olsen Dyhr (SF)
Miljøminister

Den danske regering gør meget for at skærpe kursen mod GMO’er i EU, og derfor er det ikke
rimeligt, når Enhedslisten kritiserer regeringen for at fastholde VK-regeringens kurs over for genmodificerede afgrøder.

Det er meldingen fra handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), som for tiden er vikarierende miljøminister, mens partifællen Ida Auken er på barsel.

Som det er i dag, tager de danske myndigheder kun højde for faglige og juridiske kriterier, når nye GM-afgrøder skal godkendes. Men sidste år udtalte Ida Auken, at Danmark også skal tage højde for socioøkonomiske og etiske kriterier i forbindelse med nye GMO-godkendelser.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00