Hækkerup: Forbrugeren skal i centrum

ROKADE: Landets nye fødevareminister Karen Hækkerup (S) vil have forbrugeren i centrum og sikre kvalitetsfødevarer for alle. Det var meldingen, da hun fredag blev budt velkommen til sit nye ministerium.
Forhenværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) byder hendes efterfølger, Karen Hækkerup, velkommen.
Forhenværende fødevareminister Mette Gjerskov (S) byder hendes efterfølger, Karen Hækkerup, velkommen.Foto: Per Bang Thomsen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen
Det nytter ikke noget, at vi danskere propper os med grøntsager, brød og bøffer, som ikke er blevet produceret ordentligt.

Det mener landets nye fødevareminister, socialdemokraten Karen Hækkerup, som nu vil sætte ekstra fokus på at forbedre forbrugerpolitikken og styrke kvaliteten af de fødevarer, som vi fylder indkøbsvognene op med.

"Ligesom det er vigtigt at skabe lige muligheder for mennesker, er det også utrolig vigtigt at sikre, at der er kvalitet i de fødevarer, som vi spiser. Det betyder noget for os alle sammen som mennesker, og det betyder noget for vores børn. Men det betyder også noget for de 130.000 arbejdspladser, vi har i sektoren," sagde Karen Hækkerup, da hun fredag eftermiddag blev budt velkommen til sit nye ministerium.

Fortsætter grønne og økologiske linje
Hun overtager ministeriet efter partikollegaen Mette Gjerskov, der nåede at sidde på posten i godt to år.

Og ifølge Karen Hækkerup, der indtil ministerrokaden var landets social- og integrationsminister, er det nødvendigt at fortsætte den grønne og økologiske linje, som forgængeren har arbejdet for.

Min mands lillebror er landmand, så jeg håber, jeg kan få nogle gode staldtips af ham, inden jeg skal give store interviews om, hvordan landbruget skal udvikle sig.

Karen Hækkerup (S)
Fødevareminister

"Jeg tror, at fremtidens forbruger er en, der gerne vil vide, hvordan tingene er blevet produceret. At det er foregået ordentligt, og at dyreetikken og bæredygtigheden er på plads. Men at der også er tale om ting, som er blevet produceret tæt på, og som har en historie. På den måde kan man få forædlet nogle produkter og gøre dem mere interessante, så man kan få skabt nogle arbejdspladser og styrke eksporten," sagde hun til medarbejderne i Fødevareministeriets departement og den fremmødte presse.

Håber på gode staldtips
Karen Hækkerup lagde dog ikke skjul på, at der er en del læsestof, hun skal igennem, før hun for alvor kan slå sig løs som fødevareminister.

Hvor Mette Gjerskov kunne trække på sin uddannelse som agronom og sin fortid som embedsmand i Fødevareministeriet, har Karen Hækkerup kun beskæftiget sig med området, da hun som oppositionspolitiker var forbrugerordfører og medlem af Folketingets Fødevareudvalg.

"Det ligger nogle enormt store opgaver og aftaler forude, så nu skal jeg sætte mig ned og læse op på, hvad der er sket på området, siden jeg forlod det," sagde hun og fortsatte:

"Men min mands lillebror er landmand, så jeg håber, jeg kan få nogle gode staldtips af ham, inden jeg skal give store interviews om, hvordan landbruget skal udvikle sig," sagde Karen Hækkerup, der samtidig roste sin forgænger for sit arbejde.

"Jeg vil prøve at udfylde dine fodspor, men jeg ved også, at det ikke bliver nemt, for du er meget anerkendt og elsket for det arbejde, du har gjort herovre i ministeriet," sagde Karen Hækkerup.

Dokumentation

Karen Hækkerups CV:

Karen Hækkerup er født 12. juni 1974 i Hillerød. Karen bor i Dragør med sin mand Ole Hækkerup og deres tre børn Mads, Ellen og Kristine.

Medlemsperiode i Folketinget

Folketingsmedlem for Socialdemokraterne i Københavns Storkreds, fra 13. november 2007.
Folketingsmedlem for Socialdemokraterne i Københavns Amtskreds, fra 8. februar 2005 til november 2007.
Kandidat for Socialdemokraterne i Tårnbykredsen, fra 2007.
Kandidat for Socialdemokraterne i Amagerkredsen, fra 2004 til 2006.

Parlamentarisk karriere

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, fra 9. august 2013.
Social- og integrationsminister, fra 3. oktober 2011 til 9. august 2013.
Retsordfører, fra januar 2007 til 2011.
Forbrugerpolitisk ordfører, 2005 til 2007.

Uddannelse og erhverv

Cand.scient.pol., Københavns Universitet, 2010.
Bachelor i statskundskab, Københavns Universitet, fra 1995 til 2000.
Historie, Odense Universitet, fra 1994 til 1995.
Gymnasiet, Odense Katedralskole, fra 1990 til 1993.

Fvm.dk

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Mette Gjerskov

MF (S), ordfører for miljø og verdensmål
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1993)

0:000:00