Noah: Danmark bør skærpe praksis for patenter

PATENT: Miljøbevægelsen Noah opfordrer Danmark til at gå i hælene på Tyskland og Holland, der har skabt egne nationale retningslinjer for patenter på natur.

Sine Riis Lund

Flere nationale regeringer er efter pres fra miljøorganisationer begyndt at røre på sig for at få skærpet den europæiske patentlov.

Nu forsøger organisationerne i det internationale netværk No Patents on Seeds! at lægge et yderligere pres. Over hele Europa har de sendt åbne breve til deres respektive regeringer, og I Danmark har miljøbevægelsen Noah i den anledning sendt et åbent brev til justitsminister Søren Pind (V) og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Noah kritiserer, at den europæiske patentlov til stadighed bliver udhulet, når det gælder patenter på natur. Og opfordringer til at ændre praksis fra Europa-Parlamentet både i 2012 og 2015 har ikke givet gevinst. Men til gengæld har regeringerne i Holland og Tyskland for nylig taget afstand til praksis fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) ved at udelukke patenter på produkter fremstillet ved konventionel forædling i deres nationale lovgivning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00