NOAH: Plastemballage giver ikke mindre madspild

AFFALD: Stigningen i forbruget af plastemballage til fødevarer hjælper ikke med til at løse det voksende problem med madspild, viser ny undersøgelse for Rethink Plastics Coalition af Zero Waste Europe og Friends of the Earth.

Forbruget af plastemballage og mængderne af madaffald er vokset samtidig og er nu på henholdsvis 30 kg og 173 kg per person per år i EU, skriver miljøorganisationen NOAH.
Forbruget af plastemballage og mængderne af madaffald er vokset samtidig og er nu på henholdsvis 30 kg og 173 kg per person per år i EU, skriver miljøorganisationen NOAH.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Plastemballage anses ofte som en måde at undgå madspild på og er i dag blevet det mest almindelige materiale til emballering af fødevarer.

Men væksten i brugen af plastemballage er foregået i samme periode, som madspildet i Europa er steget og hjælper ikke til at løse det voksende problem med madspild, skriver NOAH i en pressemeddelelse og henviser til en undersøgelse lavet for miljøorganisationerne Rethink Plastics Coalition af Zero Waste Europe og Friends of the Earth.

"Rapporten viser, at plastemballage ikke løser vores problem med madspild, og nogen gange er plastemballage ligefrem med til at skabe det. Samtidig skaber mademballage af plast miljøproblemer, og det er svært at genanvende. Heldigvis knopskyder der masser af initiativer frem, hvor der sælges fødevarer uden brug af engangsemballage, og hvor der er stærkt fokus på lokalt produceret mad," udtaler researcher og aktivist i NOAH, Jacob Sørensen, i pressemeddelelsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00