Om kontrol af fødevarer

7/4-06: Hvilken kontrol føres der med henblik på at sikre, at dele af de mange tons nedfrosset, forældet kød, som åbenbart i stort omfang handles på det danske marked og bruges inden for fødevareindustrien, ikke sendes til Grønland?
Dokumentation
Spørger: Lars-Emil Johansen (SIU)

Spørgsmål S 3918: Hvilken kontrol føres der med henblik på at sikre, at dele af de mange tons nedfrosset, forældet kød, som åbenbart i stort omfang handles på det danske marked og bruges inden for fødevareindustrien, ikke sendes til Grønland?

Begrundelse: Med den sidste tids afsløringer af den fatalt ringe kontrol der pågår omkring danske engrosvirksomheder, hvad angår handel og brug af kød, hvis sidste salgsdato for længst er overskredet, må man frygte, at store mængder af dette ulovlige og usunde kød ender i Grønland, i og med at Danmark stadig er hovedleverandør af fødevarer til det grønlandske marked. Da der tilsyneladende svindles i stor stil med datomærkningerne, ønsker spørgeren en redegørelse for, hvorledes ministeren sikrer, at disse ulovlige danske tilstande på fødevareområdet ikke også rammer Grønland.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00