Opsamling på temadebat : Biosolutions er fremtiden – også i Danmark

Trods EU-barrierer og etiske overvejelser, tegner der sig et billede af, at den danske landbrugsscene og miljøsektor i højere er klar til at udforske og implementere nye og grønne bioteknologiske løsninger. Læs eller genlæs aktørernes indlæg fra temadebatten om biosolutions her. 

'Vertical Farming', som ses her, er et af mange bud på, hvordan bioteknologiske løsninger kan medvirke til at skabe et grønnere fødevaresystem eller landbrug. 
'Vertical Farming', som ses her, er et af mange bud på, hvordan bioteknologiske løsninger kan medvirke til at skabe et grønnere fødevaresystem eller landbrug. Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Altinget Fødevarer og Miljø har siden juni sat fokus på biosolutions og dens mange muligheder inden for dansk miljø, landbrug og fødevaresystem.

Relevante aktører fra både det offentlige og private samt flere folkevalgte på Christiansborg kom med deres besyv om, hvad biosolutions i det hele taget er, men også hvorfor og hvordan de bioteknologiske løsninger kan medvirke positivt til den grønne omstilling i Danmark og i EU. 

Men trods en voksende interesse og optimistisk tone omkring en højere udnyttelse af naturens egne mekanismer, så understregede flere af aktørerne, at der stadig er en del forhindringer i vejen for, at biosolutions bliver fast inventar på hylden af mulige grønne løsninger. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00