Overblik: Her er Rådet for Grøn Omstillings anbefalinger til fremtidens landbrug

Rådet for Grøn Omstilling fremlagde mandag en spritny strategi, der skal håndtere forureningsproblemerne fra brugen af fosfor i landbruget. Altinget giver dig et overblik over de tiltag, som politikerne anbefales at sætte i gang.

Rådet for Grøn Omstilling kunne mandag 22. februar fremlægge en række anbefalinger til at mindske forureningen fra fosfor i landbruget. 
Rådet for Grøn Omstilling kunne mandag 22. februar fremlægge en række anbefalinger til at mindske forureningen fra fosfor i landbruget. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Afgifter på kød og mælk, en halvering husdyrsbestanden og en eksportfremme-ordning specifikt for plantebaserede proteinkilder. 

Det er nogle af de politiske værktøjer, som Rådet for Grøn Omstilling i en ny arbejdsrapport foreslår regeringen og Folketingets partier at tage i brug for at sikre fremtidens bæredygtige landbrug. 

For fem år siden præsenterede rådet, der dengang arbejdede under titlen Det Økologiske Råd, fire scenarier for fremtidens bæredygtige landbrug. De var udarbejdet i samarbejde med forskere fra Institut for Fødevare- og ressourceøkonomi ved Københavns Universitet og fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet.

0:000:00