Om  
Jesper Beinov

Tidligere DF-pressechef bliver strategichef i Konservative

Konservative ansætter Jesper Beinov som sin nye strategichef. Han har tidligere været pressechef for Dansk Folkeparti og særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen.

Jesper Beinov, tidligere pressechef for Dansk Folkeparti og særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen (V), bliver ny strategichef i Konservative fra 1. oktober. 
Jesper Beinov, tidligere pressechef for Dansk Folkeparti og særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen (V), bliver ny strategichef i Konservative fra 1. oktober. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Tidligere på året blev Jesper Beinov ansat som administrerende direktør hos Dansk Gartneri, men 1. oktober forlader han posten for at blive strategichef i Konservative.

Det oplyser partiet i en mail til Altinget. 

“Hele dimensionen med at binde strategi, policy og medier sammen har min kæmpe professionelle interesse. Så at få ansvaret for at styrke det i forvejen stærke Konservative strategiarbejde var et tilbud, der var umuligt for mig at afvise. Også selvom jeg netop var blevet betroet det øverste ansvar for erhvervsorganisationen Dansk Gartneri," udtaler Jesper Beinov, der fortsætter: 

"Min nye opgave bliver helt enkelt at være med til at bidrage til strategiarbejde og til bestræbelserne på at skabe en borgerlig regering med Søren Pape som statsminister." 

Jesper Beinov kommer med stor erfaring fra dansk politik. Han forlod stillingen som pressechef i Dansk Folkeparti i forbindelse med urolighederne i partiet, da han blev ansat som administrerende direktør i Dansk Gartneri.

Tidligere har han været særlig rådgiver for Claus Hjort Frederiksen (V) – først i Finansministeriet og efterfølgende i Forsvarsministeriet. Han har også været kultur-, debat og navneredaktør samt stedfortrædende chef for lederkollegiet hos Berlingske.

"For mig var det oplagt at headhunte Beinov, der kommer med særlige kompetencer indenfor ledelse, strategi, medier og policy. Tilsammen vil det styrke strategiarbejdet op til folketingsvalget. Han kommer til at være en central aktør i vores ledelsesfora," udtaler Søren Vandsø, generalsekretær i Konservative.

Jesper Beinov er uddannet cand.mag. i historie og dansk, og han har to masteruddannelser i henholdsvis Europastudier og redaktionel ledelse.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Beinov

Direktør, SMVdanmark
master i redaktionel ledelse (SDU 2010), master i Europastudier (Københavns Uni. 2005), cand.mag. i historie og dansk (Københavns Uni. 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024