Ugens embedsmand: Jette Petersens ansatte arbejder både i EU og på gårdspladserne

MØD EMBEDSVÆRKET: Direktøren for Landbrugsstyrelsen står i spidsen for en organisation, der både er tilstede på de bonede gulve i Bruxelles og på svinebedrifterne, hvor man skal have gummistøvler på, når man arbejder. 

Den røde traktor står i Landbrugsstyrelsens reception på Nyropsgade i København. "Den minder os hver dag om, hvad det er, vi arbejder med," lyder det fra Jette Petersen. 
Den røde traktor står i Landbrugsstyrelsens reception på Nyropsgade i København. "Den minder os hver dag om, hvad det er, vi arbejder med," lyder det fra Jette Petersen. Foto: Jette Petersen
Malte Bruhn

Jeg er vokset op på landet og savner stadig efter 30 år i København det daglige nærvær af natur.

Jette Petersen
Direktør i Landbrugsstyrelsen
Fakta
Jette Petersen er uddannet cand.scient fra Københavns Universitet i 1994.

Hun har været direktør for Landbrugsstyrelsen siden 2013.

Hun har tidligere været direktør i Landbrugsstyrelsen, afdelingschef for koncernstyring i Fødevareministeriets departement, kontorchef i Miljøkontoret i Fødevareministeriets departement, souchef i Miljøkontoret i Fødevareministeriets departement, controller i departementets økonomikontor, fuldmægtig i fiskerikontoret i departementet og fuldmægtig i Plantedirektoratet.

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Reformen af EU’s landbrugspolitik fylder rigtig meget, både på mit bord og i hele styrelsen. Både forhandlingssporet i Bruxelles og forberedelserne af den nationale implementering trækker tænder ud, men heldigvis er der også fremskridt. På ministerrådsmødet i den forgangne uge blev der nået en vigtig milepæl omkring en væsentlig grønnere reform med stærke danske fingeraftryk. Nu udestår forhandlingerne med parlamentet og meget vigtige danske politiske beslutninger om den nationale implementering, der kan understøtte de ambitiøse mål om klima, miljø og natur. Reformen sætter mange af de helt centrale rammer for vores arbejde de kommende år.

Hvordan adskiller din arbejdsplads sig fra andre steder i centraladministrationen?
I Landbrugsstyrelsen arbejder vi hele vejen fra gårdspladsen til Bruxelles. Vores kontrollører har gummistøvlerne på hver dag ude på bedrifterne, mens andre deltager i rådsarbejdsgrupper og komiteer i EU. Vi forbereder nye regler og politikoplæg, og vi implementerer hele vejen tilbage igen. Vi er en stor styrelse med cirka 1.100 medarbejdere, der bor og arbejder i hele Danmark. Vi er utrolig mange fagligheder, der skal arbejde sammen om at skabe løsninger, der indfrier de politiske ambitioner på en måde, som landmændene kan bruge og efterleve. Det motiverer mig, når vi alle arbejder i samme retning, når meninger og fagligheder brydes, og kreativitet udspiller sig på vejen mod de fælles mål.

{{toplink}}

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd. 

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


0:000:00