Danmark skal hjælpe verdens virksomheder med at bevise indsats for verdensmål

FN udvikler i samarbejde med Danmark verdens første internationale certificerbare ledelsesstandard for FN’s verdensmål. Værktøjet skal gøre det nemmere for virksomheder at nå verdensmålene og dokumentere de tiltag, som virker, lyder det fra direktøren i Fonden Dansk Standard.

Virksomhederne mangler en fælles international standard, så de kan demonstrere, at de implementerer verdensmålene på den rigtige måde, mener Jens Heiede.
Virksomhederne mangler en fælles international standard, så de kan demonstrere, at de implementerer verdensmålene på den rigtige måde, mener Jens Heiede.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Virksomheder er ikke blege for at sætte FN’s verdensmål på dagsordenen, men har længe manglet et værktøj til at definere og dokumentere, hvordan de konkret lever op til dem.

Det har FN og den internationale standardiseringsorganisation ISO sat sig sammen for at ændre på baggrund af et dansk forslag om en international SDG-ledelsesstandard.

Gennem et nyt partnerskab er de i gang med at udvikle verdens første certificerbare ledelsesstandard for FN’s verdensmål, der skal sikre fælles globale redskaber og målemetoder.

Det kan være svært for virksomhederne at finde en transparent og dokumenterbar måde at vise, hvad de rent faktisk gør.

Jens Heiede
Adm. direktør, Fonden Dansk Standard

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00