Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Peter Hummelgaard

Hvordan harmonerer en reduktion af indsamlingsorganisationerne i indsamlingsnævnet med det oprindelige formål?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 87, Spørgsmål 6

Det fremgår af det oprindelige lovforslag, der oprettede indsamlingsnævnet, at ”Udvalget lægger afgørende vægt på, at indsamlingsorganisationerne selv bliver repræsenteret i nævnet. Det er af tilsvarende væsentlig betydning, at offentligheden og erhvervslivet bliver repræsenteret på lige fod med indsamlingsorganisationerne, idet lovens ordning i høj grad er udtryk for en afvejning af hensynene til indsamlingsorganisationerne, be­folkningen og erhvervslivet.” Vil ministeren redegøre for, hvordan en reduktion af indsam­lingsorganisationerne til én plads harmonerer med den oprindelige forudsætning om, at offentligheden og erhvervslivet bliver repræsenteret på lige fod med indsamlingsorganisa­tionerne?

Svar fra torsdag den 25. maj 2023
Dansk Erhverv er en erhvervsorganisation, men repræsenterer også civilsamfundet

Det følger af indsamlingslovens § 9, stk. 1, 3. pkt., at Dansk Erhverv indstiller 1 medlem af Indsamlingsnævnet. Det fremgår af forarbejderne til bestemmelsen, at dette medlem skal være erhvervslivets repræsentant i nævnet.

Dansk Erhverv er en erhvervsorganisation, som arbejder for at sikre gode vilkår for dets medlemmer, og som repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder og brancheforeninger.

Som det fremgår af Justitsministeriets besvarelse af 9. maj 2023 af spørgsmål nr. 5 vedrørende lovforslaget, repræsenterer Dansk Erhverv blandt andet medlemmer fra civilsamfundet, og har således for eksempel Civilsamfundets Brancheforening som medlem. Civilsamfundets Brancheforening repræsenterer, ligesom Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, en række indsamlingsorganisationer.

0:000:00