Øget pres for ny opdeling af ministerier

UDDANNELSE: Også erhvervslivet presser nu på for at få samlet alle videregående uddannelser i samme ministerium. Topchefer kræver, at uddannelserne bliver samlet i Videnskabsministeriet.
Jørgen Skadhede
Både de faglige organisationer, universiteterne og professionshøjskolerne har talt for det længe. En samling af alle de videregående uddannelser i samme ministerium.

Nu melder erhvervslivet sig også på banen med samme klare opfordring til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som ifølge flere medier spekulerer i en større ministerrokade.

Opfordringen kommer fra to forskningsdirektører i nogle af de største og mest videnstunge danske virksomheder, medicinalkoncernen Lundbeck og industrigiganten Grundfos.

Trange vilkår for samarbejde
"I stedet for at sikre samarbejde, progression og mulighed for videreuddannelse imellem alle videregående uddannelser er der talrige eksempler på, at ministerierne tænker mest på uddannelser inden for deres eget område," skriver Peter Høngaard Andersen fra Lundbeck og Peter Elvekjær fra Grundfos i et debatindlæg i Berlingske Tidende.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00