Forskningsråd kræver ny strategi på fødevareområdet

NYTÆNKNING: Effekterne af fusionerne inden for fødevareforskning er gået af fløjten, siger Danmarks Forskningspolitiske Råd og anbefaler national strategi.

Universiteterne bør ikke konkurrere om de samme fag, men i stedet begynde at specialisere sig og samarbejde om master- og ph.d.-uddannelserne.

Leif Kjærgaard
Næstformand for Danmarks Forskningspolitiske Råd

Når det gælder fødevareforskning, så er der for mange parallelle aktiviteter på universiteterne og for lidt specialisering. Det er konklusionen i Danmarks Forskningspolitiske Råds årsrapport, som Altinget.dk har fået indsigt i, og som senere i dag 13. april bliver præsenteret, når rådet holder konference på Københavns Universitet.

Rapporten anbefaler, at der bliver lavet en national forskningsstrategi for forskning inden for jordbrugs, veterinær- og fødevareområdet, som sikrer, at det i højere grad bliver muligt at høste gevinsterne ved fusion:

"Vi har endnu ikke set de effektiviseringsfordele, som der kunne være på universitetområdet. Det gælder også for fødevareområdet. Man har lavet mange fusioner, men det går for langsomt med at få integreret de enkelt uddannelser. Man kan f.eks. blive bedre til at lægge flere fag sammen og samle undervisningen i et fag på enkelte universiteter," siger næstformand for Danmarks Forskningspolitiske Råd, direktør Leif Kjærgaard.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00