Virksomheder, Djøf og KU: Den nuværende erhvervskandidat skal ændres, hvis 20 procent skal tage den

Med seks anbefalinger under armen håber Djøf, to store virksomheder og to fakulteter på Københavns Universitet, at politikerne vil tænke sig om, inden de sætter de nye kandidatuddannelser i søen.

Studerende bydes velkommen på Københavns Universitet i 2022. I fremtiden skal 20 procent af de studerende på videregående uddannelser i Danmark gå på den såkaldte erhvervskandidat-ordning. 
Studerende bydes velkommen på Københavns Universitet i 2022. I fremtiden skal 20 procent af de studerende på videregående uddannelser i Danmark gå på den såkaldte erhvervskandidat-ordning. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Om bare få år starter de første studerende, der skal have en af de nye, mere udbredte erhvervskandidater, på universitet.

Men hvis de skal have en god uddannelse, er der seks faldgruber, politikere og administratorer skal undgå, når de implementerer reformen.

Sådan lyder meldingen fra Djøf, det samfundsfaglige fakultet på Københavns Universitet, det juridiske fakultet på Københavns Universitet, Deloitte og advokatfirmaet Kromann Reumert.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00