Ahlers vil gøde jorden for investeringer i kunstig intelligens

AI: De øremærkede forskningsmidler til kunstig intelligens skal tiltrække flere penge fra EU og fonde, håber forskningsministeren. Den tilgang lover godt for succes, vurderer ekspert.

Danmark skal have så godt et økosystem for kunstig intelligens, at vi kan sikre os mange penge fra EU's næste forskningsbudget, mener Tommy Ahlers (V).<br>
Danmark skal have så godt et økosystem for kunstig intelligens, at vi kan sikre os mange penge fra EU's næste forskningsbudget, mener Tommy Ahlers (V).
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Man skal være klar til at sige nej til de projekter, der ikke har tilstrækkelig høj kvalitet. Men hvis man følger de ret simple regler, kan seed money godt være med til at fremme en udvikling.

Jens Oddershede
Formand, Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd

Man skal aldrig sige, at 295 millioner kroner ikke er mange penge.

Sådan sagde forskningsminister Tommy Ahlers (V) fredag til høring om kunstig intelligens på Christiansborg. Det var et svar til dem, der har kritiseret regeringen for ikke at være ambitiøs nok med midlerne på næste års forskningsreserve.

Her er 80 millioner øremærket til AI-forskning under Danmarks Frie Forskningsfond, mens der er 215 millioner til nye teknologiske muligheder hos Innovationsfonden.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00