Altinget-debat om kvalitet og elite

DEBATSTAFET: Altinget har bedt Carlsbergfondets formand, Flemming Besenbacher, om at indlede en stafet med debat om danske universiteters kvalitet. Han foreslår en række radikale ændringer af uddannelserne og forskningen.

Mads Bang

Debatten om kvalitet i de videregående uddannelser er i fuld gang, og om kort tid kommer uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens (R) Udvalg for kvalitet og relevans med endnu en rapport, denne gang om kvaliteten i uddannelserne.

I den forbindelse har Altinget bedt Flemming Besenbacher, der er professor i nanoteknologi og bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, om at sende en stafet afsted. Flemming Besenbacher har en række skarpe holdninger til både uddannelserne, institutionerne og forskerne, som han sender videre til en debattør, han gerne vil høre i debatten. Vedkommende skal så svare på Besenbachers indlæg og sende stafetten videre.

Tidligere har Flemming Besenbacher slået til lyd for at fusionere de danske universiteter, så der kun var tre-fire store universiteter i landet.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00