Om  
Anja C. Andersen
Dorte Olesen

Astrofysiker går i fodsporene på H.C. Ørsted og Niels Bohr

Anja C. Andersen er tiltrådt som præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse.

Anja C. Andersen er professor på Niels Bohr Instituttet og er en kendt formidler af naturvidenskab.
Anja C. Andersen er professor på Niels Bohr Instituttet og er en kendt formidler af naturvidenskab.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Anja C. Andersen er blevet udnævnt til præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Som den 14. præsident kommer Anja C. Andersen i fint selskab med stifter H.C. Ørsted og Niels Bohr, der var præsident fra 1939 til 1962.

Til daglig er Anja C. Andersen professor på Niels Bohr Instituttet og er en kendt formidler af naturvidenskab.

Anja C. Andersen har i år gjort sig bemærket for sin medvirken i DR-programmet ’Ellen Imellem’, hvor Anja C. Andersen blev interviewet af værten Ellen Kirstine Jensen, som gentager spørgsmål, som en fladjordsteoretiker stiller i hendes øresnegl.

Det vakte en del opsigt og fik Anja C. Andersen til at rette hård kritik af DR. Efterfølgende er hun blevet citeret for udtrykket: "Viden er fandeme ikke et synspunkt".

Anja C. Andersen overtager rollen som præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse fra Dorte Olesen, der har været præsident siden 1989. 

I sin nye rolle som præsident for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, vil Anja C. Andersen fortsætte sin kamp mod falske nyheder og højne formidlingen af videnskaben, hvilket hendes forgænger hilser velkommen:

"I en tid, hvor der kan være forvirring om, hvad der er fake news, hvad der er synspunkter og hvad der er videnskab, er det vigtigere end nogensinde, at fremragende forskere og forskningsformidlere optræder offentligt," siger Dorte Olesen.

Anja C. Andersen er uddannet kandidat i astronomi og fysik fra Københavns Universitet i 1995 og blev i 1999 ph.d. i astrofysik samme sted. Hun tiltrådte posten den 1. juli 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anja C. Andersen

Professor i astrofysik og planetforskning, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet, præsident, Selskabet for Naturlærens Udbredelse, bestyrelsesmedlem, Københavns Universitet, medlem, European Astronomical Society
ph.d. i astrofysik (Københavns Uni. 1999), cand.scient. i fysik (Københavns Uni. 1995)

Dorte Olesen

Konsulent, DTU, leder i Zonta International, fhv. professor i matematik, RUC,
dr.scient. (Københavns Uni. 1981), lic.scient. (Odense Uni. 1975), cand.scient. i matematik og fysik (Københavns Uni. 1973)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024