Bred enighed om at afskaffe 1,08-bonusordningen

FARVEL: Det ligner et farvel til studenternes mulighed for at gange deres snit med 1,08, hvis de påbegynder en videregående uddannelse senest to år efter færdiggjort uddannelse. Der er nemlig bred enighed om at afskaffe bonusordningen blandt partiernes ordførere. Ordningen drøftes efter sommerferien.

"Vi er mere end tal," lyder det på de københavnske gymnasieelevers banner. Og nu ser det ud til, at et af gymnasiets væsentligste tal - nemlig 1,08-bonusordningen - snart kan være fortid. 
"Vi er mere end tal," lyder det på de københavnske gymnasieelevers banner. Og nu ser det ud til, at et af gymnasiets væsentligste tal - nemlig 1,08-bonusordningen - snart kan være fortid. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi synes, det virker som om, at ordningen stresser de unge meget, og vi kigger på, om det ikke er noget, vi kan få afskaffet.

Mads Fuglede
Uddannelses- og forskningsordfører, Venstre

Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, SF, Radikale Venstre og Socialdemokratiet vil alle afskaffe den bonusordning, der giver landets studenter mulighed for at gange deres karaktergennemsnit med 1,08, hvis de påbegynder en videregående uddannelse inden for to år.

Det er helt klart vores holdning, at den skal afskaffes, og at det ikke kan gå hurtigt nok.

Carolina Magdalene Maier
Undervisningsordfører, Alternativet

Det oplyser partiernes ordførere i en rundringning, som Altinget har foretaget hos partiernes undervisningsordførere.

“Tal fra Uddannelses- og forskningsministeriet viser, at denne bonus ikke har været med til at få de studerende hurtigere i gang med en videregående uddannelse, og den skævvrider adgangen. Derfor skal karakterbonussen afskaffes,” lyder det blandt andet fra Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører, Mette Reissmann.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00