DI vil have partnerskab om innovation: "Danmark bliver overhalet indenom"

Det går godt med innovation i Danmark, men det kan gå bedre. Sådan konkluderede en rapport skrevet af et internationalt panel af eksperter for to år siden. Anbefalingerne fra eksperterne var klare, men nu får regeringen kritik fra Dansk Industri for ikke at have gjort noget.

Regeringens store konference om fremtidens Danmark handlede alt for lidt om forskning og innovation, mener Dansk Industri. Derfor vil organisationen hav regeringen til at levere på et gammelt løfte.<br>
Regeringens store konference om fremtidens Danmark handlede alt for lidt om forskning og innovation, mener Dansk Industri. Derfor vil organisationen hav regeringen til at levere på et gammelt løfte.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Mette Frederiksen og resten af regeringen overså et nøgletema på konferencen om fremtidens Danmark i forrige uge. Hvor fokus var på mangel på arbejdskraft, tillid og klima, manglede der fokus på innovation og forskning.

Forskning og innovation er nemlig nøglen til både at løse den grønne omstilling, men også til at beholde produktionsarbejdspladser i Danmark. Det siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør for kompetencer og viden i Dansk Industri:

"Vi producerer mange high-end-produkter i Danmark. Vi konkurrerer ikke på løn. Vi har ingen råstoffer. Vi taler om, at vi skal løse den grønne omstilling, men det gør vi ikke, hvis ikke vi har forsking og innovation. Derfor undrer det mig, at det ikke var på programmet som et selvstændigt punkt," siger hun.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00