Efter politisk pres: Danske studerende på tyrkiske islam-uddannelser kan ikke længere få SU

Et samråd i september udløste en ny vurdering af, om to uddannelser i Tyrkiet kunne godkendes, så danske studerende kan tage uddannelserne med dansk SU. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har nu fjernet SU-godkendelsen af begge uddannelser.

"Er der ikke den fornødne dokumentation for, at en uddannelse har en karakter, som vi ikke kan stå inde for i Danmark, må vi hive i bremsen. Det har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen gjort her," siger Jesper Petersen efter Uddannelses- og Forskningsstyrelsens nye afgørelse.<br>
"Er der ikke den fornødne dokumentation for, at en uddannelse har en karakter, som vi ikke kan stå inde for i Danmark, må vi hive i bremsen. Det har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen gjort her," siger Jesper Petersen efter Uddannelses- og Forskningsstyrelsens nye afgørelse.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

I fremtiden kan danske studerende ikke længere tage til Tyrkiet og studere to universitetsuddannelser i islamisk teologi og samtidig have deres SU med.

Det har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen besluttet ifølge en redegørelse sendt til Folketinget.

Det er uddannelserne "BA Theology" ved Erciyes Uiversity og "Undergraduate Program in Theology" ved Necmettin Erbakan University, som ikke længere er godkendte til at danske studerende ved dem kan modtage SU.

0:000:00