Forkningstop ønsker stor investering i infrastruktur

INFRASTRUKTUR: Dansk forskning vil sakke agterud, hvis der ikke investeres mere i forskningsinfrastruktur. Forskningsformænd bakker op om behov for yderligere midler til forskningsinfrastruktur.

Liselotte Højgaard, formand for Grundforskningsfondens bestyrelse, frygter for dansk forsknings internationale konkurrenceevne, hvis der ikke findes flere midler til forskningsinfrastruktur. <br>
Liselotte Højgaard, formand for Grundforskningsfondens bestyrelse, frygter for dansk forsknings internationale konkurrenceevne, hvis der ikke findes flere midler til forskningsinfrastruktur.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Hvis man ser på, hvordan man investerer i Asien og nogle steder i USA, skal vi gøre noget. I øjeblikket går det fint i Danmark, men det bliver det ikke ved med.

Liselotte Højgaard
Formand, Grundforskningsfonden

Dansk forskning har behov for en økonomisk indsprøjtning i infrastruktur. Det er beskeden fra Det Frie Forskningsråd, Grundforskningsfonden og universiteterne.

Trods milliardinvesteringer i ESS i Lund og den store unilab-renovering, som over en årrække sender seks milliarder kroner ud i nye bygninger og laboratoriefaciliteter, skal der investeres i den danske forskningsinfrastruktur.

Behovet blev for nylig pointeret af det internationale ekspertpanel, som har evalueret Det Frie Forskningsråd. Her lyder anbefalingen, at der skal findes flere midler, blandt andet gennem en overordnet aftale mellem forskningsfonde, råd og universiteter. Desuden peger evalueringen på et behov for flere penge til infrastruktur.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00