Om  
Jørgen Kjems

Jørgen Kjems centerleder på iNANO

Professor Jørgen Kjems er udnævt til centerleder på iNANO, Aarhus Universitet, for en tre-årig periode. Jørgen Kjems har været en integreret del af ledelsen på centret gennem flere år og været konstitueret som leder i 2014.

Anne Justesen

Aarhus Universitet åbnede i januar 2002 det tværvidenskabelige center for nanoteknologi iNANO. Jørgen Kjems var i sin tid med til at grundlægge iNANO og har været konstitueret som leder i 2014 - en stilling som altså nu bliver permanent de næste tre år. Det skriver Universitet i en pressemeddelelse. 

Jørgen Kjems fik 1989 en ph.d. i biostrukturkemi ved Kemisk Institut på Aarhus Universitet (AU). Han blev ansat som lektor på Institut for Molekylærbiologi på universitet i 1994 og siden som professor i 2003.

Jørgen Kjems forsker inden for nanomedicin. Han er også leder af The Lundbeck Foundation Nanomedicine Centre for Individualized Management of Tissue Damage and Regeneration og deltager desuden i en række andre centre: Grundforskningscenteret DNA Nanotechnology (CDNA), Villum Centeret Biomolecular Nanoscale Engineering Center (BioNEC) og Aarhus University's Centre for Integrative Sequencing (iSEQ).

Han har gennem årene modtaget adskillige priser og sidder i forskellige akademiske råd.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00