Om  
Michael Kemp

Ny professor i Region Sjælland kæmper mod bakterier til fare for patienter

Michael Kemp vil stoppe spredning af antibiotika-resistente bakterier på hospitaler i både Region Sjælland og nationalt. Overlægen tiltræder som professor 1. maj ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital (SUH) og Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

"Der er så meget, vi ikke forstår om de her bakterier. Eksempelvis hvordan de er i stand til, i vores hospitalsmiljø, at overføre deres resistente egenskaber til andre typer bakterier," udtaler professor Michael Kemp, der vil tage kampen op mod multiresistente bakterier, som udgør en alvorlig risiko for patienter.
"Der er så meget, vi ikke forstår om de her bakterier. Eksempelvis hvordan de er i stand til, i vores hospitalsmiljø, at overføre deres resistente egenskaber til andre typer bakterier," udtaler professor Michael Kemp, der vil tage kampen op mod multiresistente bakterier, som udgør en alvorlig risiko for patienter.Foto: Region Sjælland
Frederik Gjersen Hansen

Overlæge Michael Kemp har gjort det til sin hjertesag at finde metoder, der kan begrænse eller stoppe spredningen af multiresistente bakterier på landets hospitaler.

Det får han nu muligheden for som ny professor ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital (SUH) og Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024